Erbaluce di Caluso, DOC-nimitys, joka sijaitsee Italian Piemonten viinialueella, on tunnettu erottuvista valkoviineistään. Tämä nimitys on saanut nimensä Erbaluce-rypälelajikkeesta, joka on vanha ja paikallinen Piemonten lajike. Viinitarhat, jotka sijaitsevat moreenimailla olevilla kukkuloilla, hyötyvät ainutlaatuisesta terroirista ja mantereisesta ilmastosta, joka edistää rypäleiden optimaalista kypsymistä.
Erbaluce di Caluso -viinit ovat pääasiassa kuivia valkoviinejä, mutta nimitys tuottaa myös kuohuviiniversioita (Spumante) ja jälkiruokaviinejä (Passito). Näiden kuivien viinien rapea ja elävöittävä luonne on täynnä valkoisen hedelmän, sitrushedelmän ja valkoisten kukkien aromeja, joihin liittyy raikas hapokkuus. Perinteisen menetelmän mukaisesti valmistetut kuohuviinit tarjoavat vihreän omenan ja päärynän vivahteita, kun taas Passito-viinit ovat rikkaita ja monimutkaisia, täynnä kandeerattujen hedelmien ja hunajan makuja.
Viinin ystäville ja viinikellarien ylläpitäjille Erbaluce di Caluso on nimitys, johon kannattaa tutustua, sillä se yhdistää harvinaisia rypäleitä ja vanhoja viininvalmistustekniikoita. Viinikellarin hallintasovelluksen käyttö auttaa katalogoimaan nämä aarteet ja optimoimaan Piemonten viinien maistelun.