Barolo, jota usein kutsutaan "viinien kuninkaaksi", on suojattu alkuperänimitys (DOC), joka sijaitsee arvostetulla Piemonten viinialueella Italiassa. Baroloa tuotetaan pääasiassa Nebbiolo-rypälelajikkeesta, joka on tunnettu kyvystään tuottaa pitkäikäisiä ja monimutkaisia viinejä. Barolo-viinit erottuvat kirsikan, tryffelin, ruusun ja tervan kiehtovilla aromeilla, yhdistettynä lakritsin ja kaakaon vivahteisiin. Suussa ne tarjoavat vaikuttavan rakenteen, jossa on kiinteät tanniinit ja eläväinen hapokkuus, mikä tekee niistä ihanteellisia optimoituun kypsyttämiseen kellarissa.
Barolon kukkuloiden terroir yhdistettynä ihanteelliseen ilmastoon tarjoaa täydelliset olosuhteet korkealaatuiseen viininviljelyyn. Kalkkipitoiset ja saviset maaperät lisäävät viineihin erottuvaa mineraalisuutta. Alueet kuten La Morra ja Serralunga d’Alba tuovat jokaiseen vuosikertaan myös ainutlaatuisia vivahteita.
Viinin ystäville, jotka haluavat optimoida kellarinsa, useiden Barolo-pullojen lisääminen on erinomainen ajatus. Nämä viinit ovat paitsi aarteita välittömään kulutukseen, myös pitkäaikaisia investointeja.
Avainsanat: viinikellarin hallinta, kellarin optimointi, pitkäikäiset viinit.