Recioto di Gambellara DOC on poikkeuksellinen makea viini, joka tulee Venetosta, Italiasta. Tämä hienostunut nektari valmistetaan pääasiassa Garganega-rypäleistä, jotka on korjattu Gambellaran vulkaanisilta kukkuloilta. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet kuivataan ritilöillä sokerin ja aromien tiivistämiseksi, mikä on "appassimento"-menetelmä.

Recioto di Gambellara erottuu kultaisella värillään ja tuoksuvalla kimppuillaan, joka sisältää hunajaa, kuivattua aprikoosia ja akaasiankukkaa. Maultaan siinä on makeus, jota tasapainottaa raikas hapokkuus, ja se tarjoaa kandeerattujen hedelmien vivahteita ja pitkän, kestävän jälkimaun. Se on ihanteellinen sinihomejuustojen, mantelileivonnaisten seurana tai nautittavaksi sellaisenaan meditaatioviininä.

Tämä DOC-merkintä takaa korkean laadun ja toimii arvokkaana lisänä mihin tahansa viinikellariin. Modernin viinikellarin hallinnan tulisi sisältää viinejä kuten Recioto di Gambellara, ei vain kokoelman monipuolistamiseksi, vaan myös tarjotakseen ainutlaatuisen ja autenttisen aistikokemuksen.

Avainsanat: Recioto di Gambellara, Veneto, makea viini, DOC, viinikellarin hallinta, appassimento.