Amarone della Valpolicella, arvostettu DOC-alue Venetossa, Italiassa, on synonyymi eleganssille ja monimuotoisuudelle. Tämä punaviini valmistetaan Corvina, Rondinella ja Molinara -rypäleistä, jotka kuivataan huolellisesti ennen käymistä, prosessi tunnetaan nimellä "appassimento". Tämä kuivaus voimistaa aromit ja sokeripitoisuuden, antaen Amaronelle sen ainutlaatuiset ominaisuudet: mustakirsikan, luumun, kuivatun viikunan, kaakaon ja mausteiden vivahteet. Suussa se tarjoaa täyteläisen rakenteen, samettiset tanniinit ja pitkän jälkimaun.
Amarone della Valpolicella on ihanteellinen pari vahvoille ruoille, kuten punaiselle lihalle, riistalle ja tietyille kypsytetyille juustoille. Viiniharrastajana tämän helmen lisääminen viinikellarin hallintaan parantaa kiistatta kokoelmasi monimuotoisuutta ja laatua. Italialaisen viinin ystäville Amarone edustaa Veneton terroirin aitoa ilmaisua ja on ehdoton keskipiste kaikissa arvokkaassa viinikellarissa.
Avainsanat: viinikellarin hallinta, italialaiset viinit, Veneton terroir, viinien hinta, arvostetut punaviinit.