Baja Californian viinialue Meksikossa on tunnettu kasvavasta dynaamisuudestaan ja monimuotoisuudestaan. Alueella on leuto välimerellinen ilmasto, joka on ihanteellinen viininviljelyyn, ja lämpötilaerot edistävät rypäleiden optimaalista kypsymistä. Alueen maaperä on vaihtelevaa ja sisältää savisia, hiekkapitoisia ja joskus vulkaanisia elementtejä, mikä lisää alueen terroirille ainutlaatuista monimutkaisuutta. Baja California, erityisesti Guadalupe Valley, verrataan usein maailman suuriin viinialueisiin sen huomattavan potentiaalin vuoksi. Yleisimpiä viljeltyjä rypälelajikkeita ovat Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah ja Tempranillo punaviineihin, sekä Chardonnay ja Chenin Blanc valkoviineihin. Baja Californian viinit erottuvat aromirikkaudellaan ja tasapainollaan, yhdistäen raikkauden ja intensiteetin. 1980-luvulta lähtien uusi intohimoisten viinintekijöiden sukupolvi on parantanut alueen laatua ja innovaatioita, painottaen moderneja tekniikoita perinteitä kunnioittaen. Nykyään Baja California erottuu kansainvälisellä näyttämöllä ja houkuttelee yhä enemmän viinin ystäviä, jotka etsivät löytöjä ja aitoutta.