Sisilia, joka sijaitsee Etelä-Italiassa, on maailmankuulu viinialue, tunnettu vaikuttavasta rypälelajikkeiden monimuotoisuudestaan ja ihanteellisista ilmasto-olosuhteistaan viininviljelyyn. Tämä aurinkoinen saari tarjoaa ainutlaatuisen terroirin, jossa erityisesti Etnan ympäristön vulkaaniset maaperät tuovat viineihin poikkeuksellista mineraalisuutta. Sisilia on Italian suurin viinialue ja kotipaikka useille kontrolloidun alkuperänimityksen (DOC) aluille, jotka arvostavat korkealaatuisia viinejä.
Alueelliset rypälelajikkeet kuten Nero d'Avola, Frappato ja Nerello Mascalese ovat keskiössä, ja ne ilmentävät saaren välimerellistä luonnetta täysimääräisesti. Valkoviinit, jotka valmistetaan usein lajikkeista kuten Grillo ja Carricante, erottuvat raikkaudessaan ja elinvoimaisuudessaan. Alue on myös tunnettu Marsalasta, väkevöidystä viinistä, jota voidaan nauttia kuivana tai makeana.
Nykyään Sisilia on olennainen kohde viinin ystäville ympäri maailmaa, yhdistäen perinteen ja innovaation. Sisilialaisiin viineihin tutustuminen on kutsu löytää monipuolinen ja rikas aromien paletti, joka heijastaa vilkastuvaa viininvalmistuksen perintöä.