Ligurian alue, joka sijaitsee Tyrrhenanmeren ja Apenninien vuorten välissä, on todellinen helmi Italian luoteisosassa. Tämä kapea ja kumpuileva alue, vaikka onkin pieni kooltaan, on valtava viinien monimuotoisuudessaan. Vain 1500 hehtaarin viinitarhoilla Ligurialla on rikas viininvalmistusperinne, joka ulottuu Rooman aikakaudelle. Välimeren ilmasto, jolle ovat ominaisia kuumat kesät ja leudot talvet, tarjoaa ihanteellisen terroirin joillekin ainutlaatuisille alkuperäisille lajikkeille.
Alue tunnetaan erityisesti raikkaista ja aromaattisista valkoviineistään, erityisesti Pigato- ja Vermentino-rypäleistä, jotka hallitsevat siellä. Nämä viinit erottuvat valkoisten kukkien aromeillaan ja sitrusvivahteillaan, jotka ovat täydellisiä makupareja tyypillisille ligurialaisille mereneläväruoille. Cinque Terren jyrkät kukkulat tuottavat myös Schiacchetràa, makeaa viiniä, jota arvostetaan sen monimutkaisista vivahteista.
DOC-merkinnällä Liguria heijastaa omistautunutta viiniteollisuutta ja perinteen kunnioitusta. Kellarinhallinnan harrastajille ligurialaisten viinien löytäminen on askel autenttisten välimerellisten makujen maailmaan, joka rikastuttaa heidän kokoelmaansa.