Sijaitsee Lounais-Espanjassa, Extremadura on viinialue, joka on ehkä vähemmän tunnettu kuin muut Espanjan alueet, mutta siellä piilee runsas määrä piilotettuja viininvalmistusperinteitä. Alueella on välimerellinen ilmasto, jolle ovat ominaisia kuumat ja kuivat kesät sekä leudot talvet, mikä luo ihanteelliset olosuhteet viiniköynnösten viljelylle. Extremadurassa viljellään pääasiassa paikallisia rypälelajikkeita, kuten Tempranillo, Garnacha ja Cabernet Sauvignon punaviineihin, sekä Pardina ja Cayetana valkoviineihin. Alueen viinitarhat sijaitsevat usein savi-kalkkikivipitoisilla mailla, jotka tuovat viineihin erottuvaa mineraalisuutta.
Extremadura tunnetaan käsityömäisestä lähestymistavastaan viininvalmistukseen, painottaen perinteisiä menetelmiä samalla kun nykyaikaisia tekniikoita integroidaan viinien laadun ja terroirin ilmentämisen parantamiseksi. Tämän alueen viinit ovat tunnettuja aromikkaasta rikkaudestaan, pehmeydestään suussa ja kyvystään ikääntyä hyvin. Vaikka Extremadura jää suurten Espanjan viinialueiden varjoon, sen viinit ihastuttavat yhä enemmän valistuneita harrastajia, jotka etsivät aitoja löytöjä.