Andalusia, joka sijaitsee Etelä-Espanjassa, on historiallinen ja kiehtova viinialue, joka on tunnettu erityislaatuisista ja maukkaista viineistään. Tämä aurinkoinen terroir hyötyy välimerellisestä ilmastosta, jolle ovat tunnusomaisia kuumat, kuivat kesät ja leudot talvet, edistäen rypäleiden täydellistä kypsymistä. Andalusia on erityisesti kuuluisa Jerezin viinistä, eli sherrystä, jota arvostetaan sen moninaisista tyyleistä alkaen kuivista ja hienostuneista Fino- ja Manzanilla-viineistä aina rikkaisiin ja aromikkaisiin Oloroso- ja Pedro Ximénez -viineihin. Näiden viinien monimutkaisuus on seurausta ainutlaatuisesta solera-kypsytysprosessista, joka on vuosisatainen andalusialainen perinne. Sherryn lisäksi Andalusia tunnetaan myös Condado de Huelvan kuohuviinistään ja Sierra de Málagan voimakkaista punaviineistään. Vaihtelevat maaperät, alkaen liituisista albarizoista ja päätyen savisiin maihin, tuovat ainutlaatuisen mineraalirikkauden, mikä heijastaa tämän viinialueen uskomatonta monimuotoisuutta. Olitpa sitten aloitteleva viinin ystävä tai kokenut viinin tuntija, Andalusian viinien löytäminen lupaa kiehtovan aistimatkan, joka korostaa tämän Espanjan ikonisen viinialueen kulttuuriperintöä ja innovaatioita.