Valencian itsehallintoalue, joka sijaitsee Espanjan itärannikolla, tunnetaan poikkeuksellisesta viinien monimuotoisuudestaan. Alueella on aurinkoinen välimerellinen ilmasto, jossa on kuumat, kuivat kesät ja leudot talvet, tarjoten siten ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Vaihtelevat maaperät, kalkkikivestä sedimenteihin, rikastuttavat myös tuotettavien viinien monipuolisuutta. Alue on kuuluisa voimakkaista punaviineistään, joita valmistetaan usein alkuperäisistä rypälelajikkeista, kuten Monastrell ja Bobal, erottuen kypsien hedelmien ja mausteiden aromeilla. Lisäksi Valencian valkoviinit, pääasiassa Merseguerasta tuotetut, yllättävät raikkaudellaan ja tasapainoisella hapokkuudellaan. Alueella on useita alkuperämerkintöjä, kuten Utiel-Requena ja Alicante, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen luonteensa. Viinin ystävät arvostavat myös tunnettua Valencian Moscatelia, luonnollista makeaa viiniä, joka hurmaa aromaattisilla sävyillään ja hienovaraisella makeudellaan. Valencian itsehallintoalueen viinien tutkiminen on sukellus rikkaaseen ja monimuotoiseen viiniperinteeseen, jossa laatu kasvaa jatkuvasti, houkutellen niin aloittelijoita kuin asiantuntijoitakin.