Katalonia, joka sijaitsee Koillis-Espanjassa, on merkittävä viinialue, joka tunnetaan viinintuotannon monipuolisuudesta ja innovaatioista. Sen ilmasto vaihtelee Välimeren leudosta mannermaisiin vaikutteisiin, tarjoten Katalonialle poikkeuksellisen terroirin. Vaihtelevat maaperät, jotka koostuvat liuskekivestä, kalkkikivestä ja graniitista, lisäävät alueella tuotettujen viinien rikkautta ja monimuotoisuutta. Alueella on kaksitoista alkuperänimitystä, joista DO Penedès, Alella ja Monsant ovat erityisen tunnettuja. Penedès tunnetaan raikkaista valkoviineistään ja kuohuviini Cava kuplistaan, jotka valmistetaan pääasiassa Macabeu-, Xarel·lo- ja Parellada-lajikkeista. Alella, yksi Espanjan pienimmistä DO-alueista, tuottaa tyylikkäitä ja aromaattisia viinejä, jotka ovat usein Pansa Blanca -pohjaisia. Monsant puolestaan on arvostettu vahvoista ja hedelmäisistä punaviineistään, jotka valmistetaan Garnacha- ja Cariñena-lajikkeista. Sitoutuminen laatuun ja kestävään viininvalmistukseen tekevät Kataloniasta pakollisen kohteen viinin ystäville, niin aloitteleville kuin kokeneillekin, jotka etsivät kiehtovia enologisia elämyksiä.