Savoie- ja Bugey-viinialueiden viinit, jotka sijaitsevat Itä-Ranskassa, ovat tunnettuja monipuolisuudestaan ja ainutlaatuisesta luonteestaan. Alppivuorien ja majesteettisten järvien välissä sijaitsevat viinitarhat hyötyvät ainutlaatuisesta terroirista, jossa yhdistyvät kalkkipitoiset, liuskekiviset ja saviset maaperät, tarjoten laajan kirjon makuprofiileja. Savoie tunnetaan pääasiassa valkoviineistään, jotka on valmistettu paikallisista rypälelajikkeista kuten Jacquère, Altesse ja Roussanne, ja tarjoavat raikkaita, eloisia ja mineraalisia viinejä. Punaviinit, usein Mondeuse- tai Gamay-lajikkeista, erottuvat hienostuneisuudellaan ja mausteisilla aromeillaan.

Bugeyssä monipuolisuus on myös tärkeässä roolissa, ja alueella tuotetaan valkoviinejä, punaviinejä ja kuohuviinejä. Bugey tuottaa elegantteja valkoviinejä Altesse-rypäleestä sekä hedelmäisiä punaviinejä Gamay- ja Pinot Noir -rypäleistä. Kuohuviinit, erityisesti Bugey Cerdon, hurmaavat makeudellaan ja raikkaudellaan, ja ne ovat täydellisiä juhlatilaisuuksiin. Nämä viinialueet ansaitsevat viiniharrastajien huomion, jotka etsivät uutuuksia ja ainutlaatuisuuksia, ja ne heijastavat aidosti ranskalaisen maiseman henkeä ja viininviljelijöiden intohimoa. Nämä viinit tarjoavat makujen rikkautta, joka rikastuttaa järjestelmällisesti hoidettua viinikellaria.

Montmélian - AOC -viinit

Hiipuminen
    Sivu 1 / 1