Alentejo, laaja alue Etelä-Portugalissa, on kuuluisa maalauksellisista maisemistaan ja poikkeuksellisista viineistään. Tämä alue kattaa noin kolmanneksen maasta ja tarjoaa ihanteellisen ilmaston viininviljelylle, sillä kesät ovat kuumat ja kuivat ja talvet kohtuudella sateiset. Alentejon terroir on yhtä monimuotoinen kuin se on upea, koostuen granitoista, liuskekivestä ja kalkkikivestä. Tämän alueen viinit erottuvat lämpimällä luonteellaan ja aitoudellaan, ja ne valmistetaan usein paikallisista rypälelajikkeista kuten Aragonês, Trincadeira ja Castelão punaisiin sekä Antão Vaz, Roupeiro ja Arinto valkoisiin.
Alentejo tunnetaan myös innovatiivisesta lähestymistavasta, jossa perinne kohtaa modernisuuden, tarjoten sekä täyteläisiä ja voimakkaita että raikkaita ja elegantteja viinejä. Alueen viinintuottajat vannovat perinteisten tekniikoiden nimeen samalla kun he integroivat moderneja viininvalmistuksen käytäntöjä. Tuloksena on hyvin arvostettuja "vinho de mesa" (pöytäviinejä), jotka kiehtovat sekä aloittelijoita että tuntijoita saavutettavuudellaan ja monimutkaisuudellaan. Alentejon viinien löytäminen on kuin matka Portugalin viinikulttuurin sieluun.