| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2019 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Toscana |
| Alueen nimi | Brunello di Montalcino. |
| Kartano / Tila | CastelGiocondo |
| Alkoholipitoisuus | 14,5 % |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 57,45 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2021 - 2023
|
Kypsyys
2024 - 2028
|
Huippu
2029 - 2038
|
Hiipuminen
2039 - 2048+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Sangiovese Grosso | 100 % |
CastelGiocondo Brunello di Montalcino 2019 on hieno esimerkki Toscanan Montalcinon kukkuloilta tulevasta arvostetusta viinistÀ. TÀmÀ viini on valmistettu sataprosenttisesti Sangiovese-rypÀleestÀ, jota alueella kutsutaan nimellÀ Sangiovese Grosso. Vuosi 2019 oli Montalcinossa varsin tasapainoinen, tarjoten hyvin kypsyneitÀ rypÀleitÀ, jotka ilmentÀvÀt sekÀ lajikkeen ettÀ alueen luonnollista eleganssia ja raikkautta. Viini kÀy terÀstankeissa ja kypsyy sen jÀlkeen vÀhintÀÀn kaksi vuotta tammi- ja slavonialaisissa tynnyreissÀ, minkÀ ansiosta sen aromimaailma kehittyy moniulotteiseksi: tummien kirsikoiden, luumujen, kuivattujen yrttien ja hienovaraisten mausteiden sÀvyin. Rakenteessa yhdistyvÀt runsaat tanniinit ja elÀvÀinen hapokkuus, jotka tuovat viinille pitkÀn ikÀÀntymispotentiaalin.
Montalcino on tunnettu erinomaisista viinialueistaan Toscanassa. Alueella vallitsee vĂ€limerellinen ilmasto, johon kuuluvat lĂ€mpimĂ€t, aurinkoiset pĂ€ivĂ€t ja viileĂ€t yöt â tĂ€mĂ€ vuorokausivaihtelu tukee viinin aromien kehittymistĂ€ ja rypĂ€leiden hapokkuuden sĂ€ilymistĂ€. Montalcionin maaperĂ€ on vaihtelevaa: kalkkikiveĂ€, savikerroksia ja mineraaleja, mikĂ€ tuo viineihin sekĂ€ voimaa ettĂ€ eleganssia. Alueella on pitkĂ€t perinteet; Brunello di Montalcino on yksi Italian kuuluisimmista viineistĂ€, ja sitĂ€ on valmistettu nykyisessĂ€ muodossaan 1800-luvun lopulta lĂ€htien.
TÀmÀ Brunello on erinomainen ruokaviini ja sopii vaativampaankin makuun. Klassinen yhdistelmÀ italialaiseen keittiöön ovat esimerkiksi villisikapata, chiantilaiseen tapaan valmistettu naudanliha tai aromaattiset sieniruoat, kuten risotto porcini-sienillÀ. Myös kovakouraiset toscanalaiset juustot kuten Pecorino stagionato tuovat esiin viinin rakenteen ja syvyyden.
Degaustaatiovaiheessa suosittelen viinin dekantoimista vÀhintÀÀn tunnin ajan, jotta sen moniulotteiset aromit pÀÀsevÀt oikeuksiinsa. TarjoilulÀmpötilaksi sopii 16-18°C, jolloin viinin rakenne ja aromit tulevat parhaiten esille. TÀmÀ Brunello kehittyy kauniisti myös kellarissa vuosien ajan, jos maltat sÀÀstÀÀ.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Brunello di Montalcino. CastelGiocondo - 2019 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.