Île-de-France, Ranskan ikoninen alue, tunnetaan perinteisistä viineistään ja väkevistä alkoholijuomistaan paremmin kuin rommista. Kuitenkin, makumieltymysten kehittyessä ja uusille tarjonnalle avautuessaan, alue on alkanut tehdä nimeä laadukkaiden väkevien alkoholijuomien, mukaan lukien rommin, parissa. Vaikka ilmasto ei suosi sokeriruo'on viljelyä, paikalliset tuottajat ovat erottuneet innovatiivisilla kypsytys- ja sekoitustekniikoilla. Île-de-Francessa sijaitsee nyt useita käsityöläistislaamoita, jotka tuovat rommia Karibialta, muuntaen ja viimeistellen sitä vuosikymmenten aikana hankitun tislausosaamisen avulla. Tämä alue yhdistää perinteen ja innovaation tuoden oman ainutlaatuisen lisänsä rommiin käyttämällä tammitynnyreitä, jotka ovat joskus sisältäneet viinejä tai muita väkeviä, lisäten näin tuotteeseen monimutkaisuutta ja rikkautta. Rommin ystäville tai niille, jotka haluavat tutustua Île-de-Francen odottamattomaan puoleen, paikallisten kellareiden ja tislaamojen tutkiminen on todellinen makuseikkailu.