| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2019 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOCG |
| Alue | Veneto |
| Alueen nimi | Amarone della Valpolicella |
| Kartano / Tila | Zenato |
| Cuvée | Classico |
| Alkoholipitoisuus | 15 % |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 29,90 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2019 - 2023
|
Kypsyys
2024 - 2028
|
Huippu
2029 - 2038
|
Hiipuminen
2039 - 2048+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Corvina | 80 % |
| Oseleta | 10 % |
| Rondinella | 10 % |
Zenato Amarone della Valpolicella DOCG 2019 on erinomainen esimerkki Pohjois-Italian Veronan seudun viinintuotannon huipulta. Tämä arvostettu punaviini valmistetaan pääosin Corvina-, Rondinella- ja vähän myös Molinara-rypäleistä, jotka poiminnan jälkeen kuivatetaan perinteisellä "appassimento"-menetelmällä useiden kuukausien ajan. Tämä prosessi tiivistää rypäleiden sokeri- ja aromipitoisuudet, millä saadaan aikaan runsas, täyteläinen ja voimakkaan makuinen viini, joka tunnetaan syvän tummasta väristään, intensiivisistä kuivattujen hedelmien, kirsikan, luumun ja hienoisen mausteisuuden aromeista sekä samettisen pehmeästä tanniinisuudesta. 2019-vuosi oli Veronassa varsin tasapainoinen, mikä näkyy viinin puhtaudessa ja harmoniassa.
Veneton viinialue sijaitsee Po-joen pohjoispuolella, vuoristojen ja Gardajärven välissä. Alue tunnetaan vaihtelevasta ilmastostaan: Gardajärven läheisyys ja ympäröivät kukkulat luovat suotuisat olosuhteet hitaasti kypsyville viineille. Kalkki- ja savikerroksinen maaperä edistää rypäleiden makujen tiivistymistä ja viineille tunnusomaista mineraalisuutta. Historiallisesti Valpolicella on tunnettu korkealuokkaisista punaviineistään jo roomalaisajoista lähtien, ja Amarone on säilyttänyt arvonsa yhdeksi Italian tunnetuimmista punaviineistä.
Amarone della Valpolicella on ihanteellinen kumppani voimakkaille ja täyteläisille ruoille. Klassinen yhdistelmä syntyy pitkään haudutettujen liharuokien, kuten naudan- tai hirvipaistin, kanssa. Myös villisika, ankanrinta sekä tummat padat ja sienillä höystetyt riistapadat toimivat erinomaisesti tämän viinin kanssa. Alueen paikallinen vaihtoehto on pastaruoat, kuten tagliatelle ragùn kanssa, tai herkullinen vanha parmesan- tai grana padano -juusto, jotka tuovat viinin hienon tanniinirakenteen ja makeuden upeasti esille.
Suosittelen nauttimaan tämän viinin huolellisesti dekantoituna, jotta sen moniulotteiset aromit aukeavat kunnolla. Tarjoilulämpötila kannattaa pitää 18-20°C, jolloin viinin tasapaino ja rakenne pääsevät oikeuksiinsa. Amarone kehittyy hienosti kypsyessään, joten voit halutessasi myös säilöä pulloa muutaman vuoden ajan optimaalisten aromien saavuttamiseksi.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Amarone della Valpolicella Zenato - Classico - 2019 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.