| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2016 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Toscana |
| Alueen nimi | Chianti |
| Kartano / Tila | Tenimenti Rossetti |
| Nykyinen vaihe |
Huippu
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 14,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2016 - 2017
|
Kypsyys
2018 - 2021
|
Huippu
2022 - 2025
|
Hiipuminen
2026 - 2030+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Sangiovese | 85 % |
| Canaiolo | 10 % |
| Colorino | 5 % |
Tenimenti Rossetti Chianti DOC 2016 on erinomainen esimerkki toscanalaisen viininteon perinteestÀ. TÀmÀ punaviini on suurelta osin valmistettu Sangiovese-rypÀleestÀ, jota mahdollisesti tÀydentÀvÀt pienemmÀt mÀÀrÀt Canaioloa tai Colorinoa, mahdollistamaan Chiantin tunnusomaisen maun ja rakenteen. Vuosi 2016 oli Toscanassa vaihtelevan sÀÀn vuosi, mutta sadonkorjuu onnistui hyvin ja mahdollisti hillityn hapokkuuden sekÀ kypsien tanniinien muodostumisen. Viininvalmistuksessa on hyödynnetty pÀÀosin terÀstankkikÀyminen sÀilyttÀmÀÀn viinin raikkaus ja hedelmÀisyys, jonka jÀlkeen viiniÀ on kypsytetty muutaman kuukauden ajan, mahdollisesti sekÀ terÀstankeissa ettÀ betonisammioissa, klassisen tyylin mukaisesti.
Toscana on yksi Italian tunnetuimmista viinialueista, ja Chiantin kukkulainen maasto tarjoaa ihanteelliset kasvuolosuhteet Sangioveselle: kalkkipitoinen savimaa, kohtalainen sademÀÀrÀ ja lempeÀn vÀlimerellinen ilmasto. Alueen viininvalmistuksella on vuosisatojen historia, ja erityisesti 1900-luvulta lÀhtien Chianti on kohonnut modernin viinikulttuurin tunnetuimpiin klassikoihin.
TĂ€mĂ€n Chiantin luonne â vivahteikas kirsikkaisuus, mieto yrttisyys ja tasapainoiset hapot â sopii erityisen hyvin italialaisten ruokien kanssa. Suosittelen tarjoilemaan tĂ€tĂ€ viiniĂ€ klassisten pastaruokien, kuten ragĂčlla tĂ€ytetyn tagliatellen kanssa, grillatun lihan sekĂ€ Toscanaan kuuluvien villisikaherkkujen tai pecorino-juuston kumppanina. Se yhdistyy hienosti myös tomaattipohjaisiin kastikkeisiin ja suolakekseihin, kuten crostiniin, tarjoten aidon toscanalaisen ruokailukokemuksen.
Dekoia viiniÀ noin tunti ennen tarjoilua ja tarjoile se viilennettynÀ, parhaimmillaan 16-18°C lÀmpötilassa, jolloin sen aromit ja rakenne pÀÀsevÀt oikeuksiinsa. TÀmÀ viini ikÀÀntyy vielÀ muutaman vuoden, mutta on jo nyt nautittavissa silkkisen rakenteensa ansiosta.
Optimoi kellarisi Viinit hallintaa Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja löydä Viinit helposti.
Lataa Viniou nyt ja muuta Viinit viinivarastosi hallinta sujuvaksi ja intuitiiviseksi kokemukseksi!
Kaikki tiedot, jotka näet tässä pullosta Viinit Chianti Tenimenti Rossetti - 2016, voidaan lisätä automaattisesti omiin Viinit kautta. Viniou-sovellus kirjoittamalla vain Viinit nimesi tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarimme hallintatyökalua luodaksesi ja järjestääksesi omat Viinit tiedostosi käden käänteessä.