| Pakkaus | Magnum (1,5 l) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2018 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOCG |
| Alue | Veneto |
| Alueen nimi | Amarone della Valpolicella |
| Kartano / Tila | Antiche Terre |
| Cuvée | Baorna |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Magnum (1,5 l) | |
| 2025 | 99,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2018 - 2021
|
Kypsyys
2022 - 2026
|
Huippu
2027 - 2037
|
Hiipuminen
2038 - 2047+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Corvina | 70 % |
| Rondinella | 20 % |
| Molinara | 10 % |
Antiche Terre Amarone della Valpolicella DOCG 2018 on erittÀin arvostettu italialainen punaviini, joka valmistetaan pÀÀasiassa Corvina-, Rondinella- ja Molinara-rypÀleistÀ. Viini syntyy perinteisellÀ appassimento-menetelmÀllÀ, jossa rypÀleet kuivataan usean kuukauden ajan ennen puristamista. TÀmÀ tiivistÀÀ makuja ja sokeripitoisuuksia, minkÀ ansiosta Amarone-vinit ovat tÀytelÀisiÀ, intensiivisiÀ ja monikerroksisia. Vuosi 2018 on tunnettu tasapainoista, harmonisista ja elegantisti kehittyvistÀ viineistÀ. Antiche Terren Baorna-cuvée tuo esille kypsÀt tummat hedelmÀt, kuten luumua, kirsikkaa ja rusinaa, sekÀ savuisia, mausteisia ja suklaamaisia aromeja viinin pitkÀssÀ jÀlkimaussa.
Valpolicellan alue sijaitsee Veronan pohjoispuolella, Veneton sydÀmessÀ. Alueen viinitarhat levittÀytyvÀt kalkkikivi- ja savimaaperÀlle, mikÀ tuo viineihin rakennetta ja eleganssia. ViileÀt Alppien vaikutteet ja GardajÀrven lÀheisyys tasaavat lÀmpötiloja, mikÀ mahdollistaa rypÀleiden pitkÀn, hitaan kypsymisen ja aromien kehittymisen. Amarone della Valpolicellan historia juontaa 1930-luvulle, mutta vasta myöhempinÀ vuosikymmeninÀ siitÀ on kasvanut yksi Italian hienoimmista ja kansainvÀlisesti tunnetuimmista punaviineistÀ.
Amarone on erinomainen viinivalinta voimakkaiden ruokien seuraksi. Parhaiten se sopii pitkÀÀn haudutettujen riistapatojen, grillatun lihan tai kypsytettyjen juustojen, kuten parmesaanin ja gorgonzolan, kanssa. Perinteinen venetolainen yhdistelmĂ€ on brasato allâAmarone, hĂ€rĂ€nfilee haudutettuna Amarone-viinissĂ€. Myös sienirisotto ja tryffelillĂ€ höystetyt pastat saavat uuden ulottuvuuden tĂ€mĂ€n viinin vivahteista.
Suosittelen dekantoimaan viinin tuntia ennen tarjoilua, jotta sen aromit avautuvat kunnolla. Tarjoile viini 17-18°C lÀmpötilassa, jolloin sen moniulotteinen makumaailma tulee parhaiten esille. TÀllÀ tavalla Amarone della Valpolicella 2018 tarjoaa tÀydellisen makuelÀmyksen juhlahetkiin.
Optimoi kellarisi Viinit hallintaa Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja löydä Viinit helposti.
Lataa Viniou nyt ja muuta Viinit viinivarastosi hallinta sujuvaksi ja intuitiiviseksi kokemukseksi!
Kaikki tiedot, jotka näet tässä pullosta Viinit Amarone della Valpolicella Antiche Terre - Baorna - 2018, voidaan lisätä automaattisesti omiin Viinit kautta. Viniou-sovellus kirjoittamalla vain Viinit nimesi tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarimme hallintatyökalua luodaksesi ja järjestääksesi omat Viinit tiedostosi käden käänteessä.