Traakian laakso, joka sijaitsee Bulgarian kaakkoisosassa, on arvostettu viinialue, tunnustettu suojatun alkuperänimityksen (DOP) ansiosta. Meren läheisyydestä johtuen sen lauhkea mannermainen ilmasto tarjoaa ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Laakson lauhkeat talvet ja kuumat kesät, yhdistettynä merituulen vaikutukseen, edistävät rypäleiden tasapainoista kypsymistä. Maaperän rikkaus, joka yhdistää savea, hiekkaa ja kalkkikiveä, lisää alueen viinien monimutkaisuutta.
Traakian laakso on tunnettu voimakkaista punaviineistään, jotka valmistetaan usein alkuperäisistä rypälelajikkeista, kuten Mavrudista, jota arvostetaan sen runsaan punaisen hedelmän aromin ja säilytyspotentiaalin vuoksi. Viinin ystävät nauttivat myös alueen raikkaista valkoviineistä, kuten Chardonnay ja Muscat, jotka erottuvat raikkaudellaan ja eleganssillaan.
Tällä alueella on pitkä viininvalmistusperinne, jonka juuret ovat traakialaisessa historiassa, mikä tekee siitä bulgarialaisen viiniperinnön helmen. Oenofiilit, jotka tutustuvat Traakian laakson viineihin, sukeltavat aitojen makujen ja ikivanhan osaamisen maailmaan.