Traakian laakson nimitys, joka sijaitsee Bulgariassa, on tunnettu ainutlaatuisesta terroiristaan ja ikiaikaisesta viininviljelyperinteestään. Alueella on suojattu alkuperänimitys (DOP), ja se tarjoaa suotuisan ilmaston, jossa on leudon ja välimerellisen ilmaston vaikutteita, mikä tukee sekä poikkeuksellisten että monipuolisten viinien tuotantoa. Traakian laakso tunnetaan erityisesti rikkaista ja monimutkaisista punaviineistään, jotka valmistetaan usein rypälelajikkeista kuten Mavrud, Cabernet Sauvignon ja Merlot. Näille viineille on ominaista syvät punaisen hedelmän aromit, mausteiset vivahteet ja elegantti tanniinirakenne.

Valkoviinit, jotka valmistetaan pääasiassa rypälelajikkeista kuten Chardonnay, Sauvignon Blanc ja Muscat, erottuvat raikkaudellaan, eloisuudellaan ja hienovaraisilla kukkaisilla aromeillaan. Terroirien moninaisuus, joka vaihtelee alluviaalimaasta kalkkikivikkoisiin maaperiin, mahdollistaa myös monenlaisten tyylien ja makuprofiilien ilmentymisen, vastaten siten sekä aloittelevien että kokenut viinin ystävien odotuksiin. Tämän monimuotoisuuden ja laadun ansiosta Traakian laakso on itäisen Euroopan viinikulttuurin aarteita haluavalle viinin ystävälle ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde.