| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2021 |
| Maa | Argentiina |
| Alue | Mendoza |
| Alueen nimi | Valle de Uco |
| Kartano / Tila | Salentein |
| Cuvée | Barrel Selection |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 15,99 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2022 - 2023
|
Kypsyys
2024 - 2026
|
Huippu
2027 - 2030
|
Hiipuminen
2031 - 2035+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Malbec | 60 % |
| Cabernet Sauvignon | 20 % |
| Merlot | 10 % |
| Petit Verdot | 10 % |
Salentein Barrel Selection 2021 on monipuolinen punaviini, joka tulee Argentiinan arvostetusta Mendoza-alueesta, erityisesti Ucon laaksosta. TÀmÀ viini on cuvée-tyyppinen sekoitus, joka hyödyntÀÀ tarkkaan valikoitujen tynnyrien parhaita ominaisuuksia. RypÀlekoostumus ei ole tÀysin yksiselitteinen, mutta yleensÀ Salenteinin Barrel Selection -sarja perustuu Malbeciin, Cabernet Sauvignoniin ja Merlotiin. 2021 oli Mendozaissa onnistunut vuosikerta: lÀmpöÀ ja aurinkoa riitti, mutta yöt pysyivÀt viileinÀ, mikÀ auttoi rypÀleitÀ kypsymÀÀn tasapainoisesti. Viini on kypsytetty tammitynnyreissÀ, mikÀ antaa sille rakennetta, mausteisuutta ja pehmeÀÀ vaniljaisuutta.
Mendoza on Argentiinan merkittĂ€vin viinialue, jonka historia viinintuotannossa ulottuu 1800-luvulle â paljon eurooppalaisten maahanmuuttajien ansiosta. Ucon laakso sijaitsee Andien juurella, noin 1000-1500 metrin korkeudessa, ja se tunnetaan erityisen suotuisasta ilmastostaan: kuumat pĂ€ivĂ€t ja viileĂ€t yöt takaavat rypĂ€leiden hyvĂ€n hapokkuuden ja aromaattisen kypsyyden. MaaperĂ€t ovat kivisiĂ€ ja hiekkaisia, mikĂ€ mahdollistaa hyvĂ€n vedenlĂ€pĂ€isevyyden ja pakottaa juuret syvĂ€lle hakemaan ravinteita.
TĂ€mĂ€ runsas, tummasĂ€vytteinen ja tĂ€ytelĂ€inen viini sopii erinomaisesti nautittavaksi liharuokien kanssa. Argentiinalainen grillattu entrecĂŽte eli asado, karitsanfilee tai pitkÀÀn haudutetut lihapadat, kuten ossobuco tai lammasragĂč, ovat mainioita valintoja. Myös voimakkaat juustot, kuten manchego tai puolikypsĂ€ gouda, sopivat tĂ€mĂ€n viinin makuprofiiliin.
Viini kannattaa avata ja dekantoida noin tuntia ennen nauttimista, jotta sen monikerroksiset aromit pÀÀsevÀt esiin. TarjoilulÀmpötilaksi suosittelen 16-18°C, jolloin viinin hedelmÀisyys, tanniinit ja tammen tuoma pyöreys ovat hyvin tasapainossa.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Valle de Uco Salentein - Barrel Selection - 2021 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.