Petit Verdot on klassinen rypälelajike, joka tunnetaan erityisesti Bordeaux’n alueen perinteisissä sekoituksissa, mutta sitä viljellään myös laajasti Espanjassa, Australiassa sekä Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Petit Verdot tuottaa tummia ja täyteläisiä punaviinejä, joiden aromiprofiilissa korostuvat mustaherukan, karhunvatukan, luumun sekä orvokin ja mausteiden vivahteet. Maku on intensiivinen, runsas ja tiivis, usein tuntuvaa tanniinisuutta ja hyvä hapokkuus. Vaniljan ja savun aromit ovat yleisiä tammikypsytyksen ansiosta.
Petit Verdot -viinejä valmistetaan tyypillisesti joko sekoitteina muiden Bordeaux-lajikkeiden kanssa tuomaan rakennetta ja syvyyttä tai yhä useammin myös lajikeviineinä erityisesti uudemmilla viinialueilla, joissa ilmasto mahdollistaa täydellisen kypsymisen. Viinityyli vaihtelee voimakkaista ja tiiviistä täysin kypsään ja eleganttiin, mutta runsaus ja aromikkuus ovat tunnusomaisia.
Petit Verdot’n vahva rakenne ja intensiiviset maut tekevät siitä mainion kumppanin voimakkaille liha-aterioille, kuten grillatulle naudanlihalle, lampaanpaistille, riistalle sekä pitkään haudutetuille pataruoille. Lisäksi se sopii erinomaisesti kovien juustojen, kuten parmesaanin tai pecorinon kanssa.
Ranska
Italia
Chile
Espanja
Libanon
Sveitsi
Peru
Saksa
Armenia
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna