| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Kuohuviinit |
| Alatyyppi | Brut |
| Väri | Valkoinen |
| Vuosikerta | 2023 |
| Maa | Ranska |
| Nimitystyyppi | AOC |
| Alue | Samppanja |
| Alueen nimi | Samppanja |
| Luokitus | Grand Cru |
| Kartano / Tila | Roger Brun |
| Nykyinen vaihe |
Nuoruus
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 49,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2024 - 2025
|
Kypsyys
2026 - 2029
|
Huippu
2030 - 2034
|
Hiipuminen
2035 - 2042+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Pinot Noir | 60 % |
| Chardonnay | 35 % |
| Pinot Meunier | 5 % |
Roger Brunin Champagne Grand Cru Brut 2023 on upea esimerkki alueensa huippulaadusta. TÀmÀ samppanja on valmistettu pÀÀosin Pinot Noir -rypÀleestÀ, jota tÀydentÀÀ usein pieni osa Chardonnayta. Vuoden 2023 satovuosi tunnetaan rypÀleiden erinomaista kypsyysasteesta, joka tuo viiniin sekÀ rakenteellista syvyyttÀ ettÀ raikasta eleganssia. Grand Cru -luokitus viittaa siihen, ettÀ viinin rypÀleet on poimittu vain parhaimmilta tarhoilta alueen arvostetuimmista kylÀkunnista. Roger Brun tunnetaan tuottajana, joka hyödyntÀÀ perinteisiÀ samppanjanvalmistusmenetelmiÀ: rypÀleet puristetaan hellÀvaraisesti, perusviini kÀy pullossa toisen kÀymisensÀ, ja viini saa kypsyÀ hiivasakan pÀÀllÀ riittÀvÀn pitkÀÀn loppusileyttÀ ja kompleksisuutta varten. Brut-tyyppi viittaa kuivaan makuun, jossa sokeria on hyvin vÀhÀn.
Champagnen viinialue sijaitsee Koillis-Ranskassa, pÀÀosin Reimsin ja Ăpernayn kaupunkien ympĂ€rillĂ€. Alueen viljelysmaat ovat kuuluisia kalkkipitoisesta maaperĂ€stĂ€, joka varastoi lĂ€mpöÀ ja pitÀÀ vesitalouden optimaalisena viiniköynnöksille. KylmĂ€, mantereinen ilmasto antaa rypĂ€leille niiden pirteĂ€n hapokkuuden ja puhtaan aromin, jotka ovat samppanjan tunnusmerkkejĂ€. Alueella on pitkĂ€ historia viininteossa, mutta samppanjan kupliva tyyli vakiintui nykyiseen muotoonsa vasta 1700-luvulla.
TÀmÀ Grand Cru Brut sopii loistavasti aperitiiviksi, mutta se on tarpeeksi monitahoinen myös ruokapöytÀÀn. Kokeile sitÀ klassisiin samppanja-annoksiin kuten ostereihin, kalaruoille kuten lohitartarille tai sushille, tai tryffelillÀ maustetulle kanalle. Alueellista tunnelmaa korostavat esimerkiksi briossilla tarjoiltu Brie-juusto tai vaaleat lihat kermaisessa kastikkeessa. Kuplien raikkaus leikkaa hyvin rasvaisempien ruokien tÀytelÀisyyttÀ.
Tarjoa Roger Brun Grand Cru Brut 2023 viileĂ€nĂ€, 8â10°C lĂ€mpötilassa, jolloin sen raikkaus ja hedelmĂ€isyys sekĂ€ hienostuneet kuplat pÀÀsevĂ€t oikeuksiinsa. Parasta on kĂ€yttÀÀ korkeita, kapeampia laseja, jotta viinin aromit ja kuplat sĂ€ilyvĂ€t mahdollisimman pitkÀÀn. Anna viinin hengittÀÀ hetki lasissa ennen nauttimista, jolloin sen monipuolinen aromimaailma avautuu kauniisti.
Tehosta kellarisi hallintaa Kuohuviinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Kuohuviinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Kuohuviinit Samppanja Roger Brun - 2023 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.