| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Valkoinen |
| Vuosikerta | 2015 |
| Maa | Ranska |
| Nimitystyyppi | AOC |
| Alue | Bordeaux |
| Alueen nimi | Pessac-Léognan |
| Kartano / Tila | Château Olivier |
| Cuvée | Le Dauphin d'Olivier |
| Nykyinen vaihe |
Huippu
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 19,66 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2016 - 2017
|
Kypsyys
2018 - 2023
|
Huippu
2024 - 2028
|
Hiipuminen
2029 - 2032+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Sauvignon Blanc | 50 % |
| Sémillon | 50 % |
Chùteau Olivier Le Dauphin d'Olivier Blanc 2015 on elegantti valkoviini, joka koostuu pÀÀasiassa Sauvignon Blanc- ja Sémillon-rypÀleistÀ. Vuosi 2015 oli Bordeaux'ssa erityisen suotuisa sekÀ sÀÀn ettÀ kypsyyden kannalta, mikÀ nÀkyy viinin tuoreudessa ja tasapainossa. Pessac-Léognanin kalkkikivinen ja sorainen maaperÀ antaa tÀlle viinille sen hienovaraisen mineraalisuuden ja aromikkaan vivahteikkuuden. KylmÀkÀyminen sekÀ osittainen tammi-ikÀytys ovat sÀilyttÀneet hedelmÀisyyden ja herkÀn savuisen sÀvyn, joka on tunnusomaista tÀlle perinteikkÀÀlle chùteau'lle.
Pessac-Léognan sijaitsee Gravesin alueella, Bordeaux'n etelÀosassa. Alueen maine valkoviinien tuottajana perustuu erityisesti kalkkipitoisten soramaiden tuomaan raikkauteen ja puhtauteen viineissÀ. Ilmasto on merellinen ja leuto, mikÀ mahdollistaa pitkÀn kypsymisajan rypÀleille ja takaa niiden aromien kehittymisen. Historian ja perinteiden leimaama Pessac-Léognan on tunnettu harmonisista ja pitkÀikÀisistÀ valkoviineistÀÀn sekÀ elegantista tammikÀsittelystÀ.
TÀmÀn viinin raikas hapokkuus ja kypsÀ sitruksinen maku yhdistettynÀ hennon paahteiseen tammeen tekevÀt siitÀ tÀydellisen kumppanin esimerkiksi grillatulle merikalalle, kampasimpukoille sekÀ ÀyriÀisille. Klassinen ranskalainen yhdistelmÀ voisi olla myös paistettua hanhenmaksaa tai vaalealihaisia ruokia, kuten uunikananpoikaa ja kermaista kastiketta. Alueen omista mauista kokeile vaikka tuoreita osterit tai paistetut pikeperch-fileet tillivoin kanssa.
Suositeltava tarjoilulÀmpötila on 10-12°C, jotta viinin tuoksut ja raikas, mineraalinen makuprofiili pÀÀsevÀt parhaiten esiin. Anna viinille muutama minuutti aikaa avautua lasissa, jotta sen monipuolinen aromimaailma paljastuu tÀydessÀ loistossaan.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Pessac-Léognan Château Olivier - Le Dauphin d'Olivier - 2015 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.