Makedonian viinialue, joka sijaitsee Pohjois-Kreikassa, on viinialue, jolla on rikas historia ja perinteet. Tämä ainutlaatuinen sijainti, joka saa vaikutteita Egeanmereltä ja jota ympäröivät vuoret suojaavat, tarjoaa poikkeuksellisen terroirin, joka on ihanteellinen viininviljelyyn. Makedonia tunnetaan pääasiassa vahvoista punaviineistään, jotka on valmistettu alkuperäisestä Xinomavro-lajikkeesta, jota usein verrataan Pinot Noiriin tai Nebbioloon sen kypsytyspotentiaalin ja monimutkaisen makuprofiilin vuoksi. Näille viineille ovat ominaisia punaisen hedelmän, kuivatun tomaatin, mustan oliivin ja mausteiden aromit, ja ne sopivat täydellisesti välimerellisen keittiön ruokien kanssa. Xinomavron lisäksi alue on tunnettu myös raikkaista ja aromaattisista valkoviineistään, jotka on valmistettu Malagousia- ja Assyrtiko-rypälelajikkeista ja joissa on sitrushedelmien ja valkoisten kukkien vivahteita. Kiitos lauhkean ilmaston ja huolellisen viininviljelyn, makedonialaiset viinit hurmaavat tasapainollaan ja syvyydellään. Tämä makujen ja monimuotoisuuden rikkaus tekee Makedoniasta tärkeän kohteen viininystäville, jotka haluavat tutustua Kreikan runsaisiin ja tyypillisiin makuihin.