| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2009 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Veneto |
| Alueen nimi | Veneto |
| Kartano / Tila | Zenato |
| Cuvée | Rosso |
| Nykyinen vaihe |
Hiipuminen
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 18,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2010 - 2011
|
Kypsyys
2012 - 2015
|
Huippu
2016 - 2020
|
Hiipuminen
2021 - 2026+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Corvina | 60 % |
| Rondinella | 25 % |
| Molinara | 10 % |
| Merlot | 5 % |
Zenato Cuvée Rosso 2009 on hienostunut italialainen punaviini, joka edustaa Veneton alueen monipuolista viinikulttuuria. ViinissÀ kÀytetyt rypÀleet muodostavat kypsÀn ja tasapainoisen cuvéen: tyypillisesti Veneto DOC -alueen punaviinit sekoitetaan pÀÀosin rypÀleistÀ kuten Corvina, Rondinella ja mahdollisesti pieni osa Sangiovesea tai Cabernet Sauvignonia. Vuosi 2009 on ollut alueella suotuisa ja tarjonnut kohtalaisen lÀmpimÀn kasvukauden, joka on mahdollistanut rypÀleiden tÀyden kypsymisen ja runsaiden aromien muodostumisen. Zenaton viini syntyy perinteiseen Veneto-tyyliin, jossa viini kypsyy ensin terÀstankeissa ja mahdollisesti osittain tammeessa, mikÀ tuo sille hienostuneen rakenteen sekÀ hedelmÀisyyttÀ ja vivahteikkuutta.
Veneto on yksi Italian arvostetuimmista ja monipuolisimmista viinialueista. Alueen ilmasto on selkeÀsti mannermaista, mutta GardajÀrven lÀheisyys pehmentÀÀ lÀmpötilavaihteluita ja luo ihanteelliset olosuhteet viiniköynnöksille. MaaperÀ vaihtelee savesta kalkkikiveen ja soraiseen pohjaan, tarjoten köynnöksille riittÀvÀsti mineraaleja ja kuivuutta, joka pidÀttÀÀ rypÀleissÀ intensiivisyyden ja aromikkuuden. Veneton viiniperinne juontaa juurensa roomalaisajalle ja Zenato on yksi alueen laadukkaimmista tuottajista.
Zenato CuvĂ©e Rosso 2009 toimii erinomaisesti possu- ja naudanliharuokien, riistan sekĂ€ tuhteihin tomaattikastikkeisiin valmistettujen pastojen kanssa. Voit kokeilla sitĂ€ esimerkiksi Venetian alueen klassikon, pastissada de caval (hevosenlihapata) tai risotto allâAmaronen seurana. Myös kypsytetyt juustot, kuten Grana Padano tai Monte Veronese, korostavat viinin kypsiĂ€ hedelmĂ€aromeja.
Parhaimmillaan viini tarjoillaan 16-18°C asteessa, jolloin sen moniulotteinen makumaailma ja pehmeÀt tanniinit pÀÀsevÀt oikeuksiinsa. Suositellaan dekantoitavaksi noin tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta viinin aromit avautuvat ja rakenne pyöristyy. TÀmÀ vuosikerta kestÀÀ mainiosti vielÀ muutaman vuoden kellarointia, mutta on jo nyt nautittavissa upeasti kehittyneenÀ.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Veneto Zenato - Rosso - 2009 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.