| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2019 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Sardinia |
| Alueen nimi | Cannonau di Sardinia |
| Kartano / Tila | Sella & Mosca |
| Cuvée | Dimonios |
| Nykyinen vaihe |
Huippu
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 18,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2020 - 2021
|
Kypsyys
2022 - 2024
|
Huippu
2025 - 2028
|
Hiipuminen
2029 - 2033+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Cannonau | 100 % |
Sella & Mosca Cuvée Dimonios 2019 on elÀmyksellinen esimerkki Sardinian klassisesta Cannonau-viinistÀ. TÀmÀ syvÀnpunainen, tÀytelÀinen viini on valmistettu pÀÀasiassa Cannonau-lajikkeesta, joka tunnetaan kansainvÀlisesti myös nimellÀ Grenache. Vuodesta 2019 perÀisin oleva vuosikerta yhdistÀÀ nuorekkaan hedelmÀisyyden hienoon tasapainoon, jonka saavutetaan huolellisen viininvalmistuksen ja tynnyrikypsytyksen avulla. Dimonios-nimeÀ kantava cuvée on kunnianosoitus saaren legendaarisille sotilaille, ja sen viinitarhat sijaitsevat lÀhellÀ Algheron kaupunkia, monimuotoisilla kalkkikivi- ja savimailla, jotka antavat viiniin sekÀ rakennetta ettÀ aromaattista luonnetta.
Sardinia on ainutlaatuinen viinialue, jonka ilmasto on lÀmmin ja aurinkoinen, merituulten hieman viilentÀessÀ kasvukautta. Saaren maaperÀ vaihtelee hiekkaisesta ja kivisestÀ aina savipitoiseen, mikÀ tarjoaa upean pohjan tyylikkÀille ja pitkÀÀn kehittyville viineille. Sardinian viininviljelyn historia ulottuu tuhansien vuosien pÀÀhÀn, minkÀ ansiosta alueen viineissÀ on syvÀllistÀ perinnettÀ ja omintakeisuutta, etenkin Cannonau-lajikkeessa, joka on tunnettu tummasta marjaisuudestaan, mausteisuudestaan sekÀ pehmeistÀ tanniineistaan.
Cuvée Dimonios sopii mainiosti ruokapöytÀÀn runsautensa ja moniulotteisuutensa ansiosta. Erityisen hyvin sen pariutuu paahdettujen liharuokien, kuten lampaan, vasikan tai riistan kanssa. Kokeile myös Sardinian omaa porcheddua eli yrteillÀ maustettua, pitkÀÀn haudutettua porsaanlihaa; viinin mausteiset vivahteet tÀydentÀvÀt erinomaisesti tÀmÀn perinneruoan aromeja. Vahvat juustot, kuten pecorino, tukevat viinin rakennetta ja syventÀvÀt makukokemusta.
Parhaimmillaan tÀmÀ viini on tarjoiltuna noin 16-18°C lÀmpötilassa, jolloin sen aromit ja rakenne avautuvat parhaisiin mahdollisiin mittasuhteisiin. Suositeltavaa on antaa viinin hengittÀÀ vÀhintÀÀn puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta sen monimuotoiset sÀvyt tulevat kauniisti esille.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Cannonau di Sardinia Sella & Mosca - Dimonios - 2019 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.