| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2019 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Piemonte |
| Alueen nimi | Barolosta |
| Kartano / Tila | Poderi Maccario |
| Cuvée | Halia |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 45,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2019 - 2023
|
Kypsyys
2024 - 2028
|
Huippu
2029 - 2038
|
Hiipuminen
2039 - 2048+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Poderi Maccario Barolo DOC Cuvée Halia 2019 on loistava esimerkki Piemonten kuuluisasta Barolo-viinistÀ. TÀmÀ runsas ja rustiikkinen punaviini valmistetaan sataprosenttisesti Nebbiolo-rypÀleestÀ, joka tunnetaan kyvystÀÀn ilmentÀÀ terroirin hienovaraisia vivahteita. 2019-vuosikerta oli alueella laadultaan erinomainen: kohtuulliset lÀmpötilat ja hyvin ajoittuneet sateet mahdollistivat hitaasti kypsyneiden rypÀleiden poikkeuksellisen tasapainon kypsyyden, hapokkuuden ja aromien vÀlillÀ. Cuvée Halia kypsyy perinteiseen tyyliin suurissa tammitynnyreissÀ, jotka korostavat viinin rakenteellista syvyyttÀ sekÀ tyylikkÀitÀ tanniineja.
Piemonte on Italian hienostuneimpia viinialueita, erityisesti Barolon ja Barbarescon kylÀt nauttivat kansainvÀlistÀ arvostusta. Alueen maaperÀ koostuu pÀÀosin savesta ja kalkkikivestÀ, mikÀ antaa Nebbiololle eleganssia sekÀ pitkÀikÀisyyttÀ. Ilmasto on mannermainen: viileÀt talvet ja lÀmpimÀt, sumuiset kesÀt mahdollistavat rypÀleen hitaan kypsymisen. Barololla on vuosisatojen perinteet: se on tunnettu "kuninkaiden kuninkaana", ja sitÀ on tarjottu historiallisesti italialaisissa hoveissa.
Barolo on monitahoinen viini, jonka aromaattisuus ja rakenne avautuvat erityisen hienosti ruokapöydÀssÀ. Erinomainen yhdistelmÀ syntyy esimerkiksi piemontelaisen risoton, tryffelillÀ höystetyn pastan, haudutetun lihan (brasato al Barolo) tai metsÀstÀjien riistaruokien kanssa. Kova, kypsytetty juusto, kuten Parmigiano Reggiano tai paikallinen Castelmagno, korostaa viinin aromien syvyyttÀ.
Parhaan nautinnon takaamiseksi viini kannattaa dekantoida vÀhintÀÀn tuntia ennen tarjoilua, jotta tanniinit pehmenevÀt ja aromit avautuvat. Suosittelen tarjoilemaan tÀmÀn Barolon 16-18°C lÀmpöisenÀ, jolloin sen moniulotteisuus ja finesse pÀÀsevÀt oikeuksiinsa.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Barolosta Poderi Maccario - Halia - 2019 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.