Nebbiolo on Pohjois-Italian arvostetuimpia punaviinilajikkeita, erityisesti Piemonten alueelta, kuten Barolo ja Barbaresco. Tämän rypäleen viinit tunnetaan niiden hienostuneesta aromiprofiilista: niissä on runsaasti ruusujen, orvokkien, tervan, nahan ja kypsien punaisten marjojen kuten kirsikan ja vadelman aromeja, joita täydentävät kuivattujen yrttien ja mausteiden sävyt. Maussa Nebbiolo-viinit ovat täyteläisiä, voimakkaan tanniinisia ja hapokkaita, mikä antaa niille erinomaisen ikääntymispotentiaalin.
Pääasialliset viljelyalueet ovat Barolo, Barbaresco, Roero sekä Valtellina Lombardiassa. Tyylillisesti Nebbiolo-viinit vaihtelevat voimakkaista ja moniulotteisista Barolo-viineistä elegantteihin ja hieman kevyempiin Barbarescoihin. Usein viinit kypsytetään pitkään tammessa, jolloin ne kehittävät moniulotteisia tertiääriaromeja.
Ruokapöydässä Nebbiolo sopii täydellisesti riistaruokien, lampaan, pitkään haudutettujen liharuokien sekä tryffeliruokien kanssa. Myös kypsät kovat juustot, kuten Parmigiano Reggiano tai Grana Padano, korostavat Nebbiolon rakenteellista syvyyttä ja aromien monipuolisuutta.
Italia
Ranska
Meksiko
──── 🍷 ────
👉 Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou – viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna