| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2019 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Piemonte |
| Alueen nimi | Barolosta |
| Kartano / Tila | Giacomo Fenocchio |
| Cuvée | Bussia 90 di riserva |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 112,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2019 - 2023
|
Kypsyys
2024 - 2028
|
Huippu
2029 - 2043
|
Hiipuminen
2044 - 2053+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Giacomo Fenocchio Barolo DOC Cuvée Bussia 90 di Riserva 2019 on hienostunut esimerkki Piemonten lippulaivaviinistÀ. TÀmÀ Barolo valmistetaan pÀÀosin Nebbiolo-rypÀleestÀ, joka tunnetaan sen hienoista tanniineista, pitkÀstÀ kypsytyspotentiaalista ja kompleksisista aromeista. Vuosi 2019 oli alueella suotuisa, tarjoten rypÀleille sekÀ riittÀvÀsti lÀmpöÀ ettÀ viileitÀ öitÀ, joka tuo viiniin tasapainoa ja eleganssia. Bussia on yksi Barolon arvostetuimmista cru-tarhoista, jonka kalkkipitoinen savimaa yhdistettynÀ perinteiseen pitkÀÀn maserointiin ja tammikypsytykseen antaa viinille sekÀ rakenteellista voimaa ettÀ moniulotteisia, kehittyviÀ aromeja.
Piemonte on Italian arvostetuimpia viinialueita, tunnettu etenkin Nebbiolo-rypĂ€leestÀÀn, joka menestyy alueen sankassa sumussa ja kalkkipitoisilla kukkuloilla. Alueen viininviljelyperinteet ulottuvat vuosisatojen pÀÀhĂ€n; Barolo on varsinkin saanut maineen âviinien kuninkaanaâ satoja vuosia vanhoista kypsytysmenetelmistÀÀn ja ainutlaatuisesta terroiristaan. Piemonteen ilmasto on mantereinen kylmine talvineen ja lĂ€mpimine, pĂ€ivĂ€n ja yön vĂ€lisiĂ€ lĂ€mpötilavaihteluita tarjoavine kesiĂ€, jotka auttavat sĂ€ilyttĂ€mÀÀn rypĂ€leiden hapokkuuden ja vivahteikkuuden.
Barolon voimakas ja moniulotteinen luonne asettaa sitÀ parhaiten tukevat ruoat runsaisiin, lihaisiin ja umamista ruokiin. Klassinen yhdistelmÀ on piemontelainen braiserattu naudanliha (brasato al Barolo) tai tryffelillÀ viimeistelty risotto. Myös sienirisotto, pitkÀÀn haudutettu lammas, poronliha sekÀ kypsÀt kovat juustot, kuten Parmigiano Reggiano tai Grana Padano, tuovat esiin viinin syvyyden ja monikerroksisuuden.
Suosittelen avaamaan viinin muutama tunti ennen nauttimista, jotta se saa hengittÀÀ ja aukeaa parhaimmilleen. TarjoilulĂ€mpötilaksi ihanteellinen on 16â18°C. TĂ€mĂ€ Barolo kehittyy pullossa vielĂ€ vuosia â se sopii sekĂ€ arvokkaisiin hetkiin nyt ettĂ€ pidempÀÀn kypsytykseen kellarissa.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Barolosta Giacomo Fenocchio - Bussia 90 di riserva - 2019 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.