Batangasin alue Luzonin saarella Filippiineillä on nouseva kohde rommin harrastajille. Alue on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja kasvavasta kontribuutiostaan alkoholijuomien maailmassa. Trooppinen ilmasto, joka suosii sokeriruo'on viljelyä, on luonut Batangasille maineen käsityöläisrommien tuotannossa, joilla on erottuva maku. Tämän alueen ainutlaatuinen terroir antaa rommille aromiprofiilin, joka sekoittaa makeita ja mausteisia sävyjä, muistuttaen paikan kulttuurillisista ja maataloudellisista vaikutteista. Batangasin romminvalmistusperinne ulottuu usean sukupolven taakse, jossa perinteiset tislausmenetelmät kehittyvät edelleen modernien makujen mukaisiksi uhraamatta aitoutta. Paikalliset tuottajat, usein perheyritykset, ovat sitoutuneet noudattamaan tiukkoja laatustandardeja säilyttäen samalla ikivanhan taiteen. Batangasin rommi houkuttelee monikäyttöisyydellään ja on täydellinen nautittavaksi sellaisenaan tai cocktaileissa. Rommikellarinhaltijoiden on houkuttelevaa tutustua ja sisällyttää Batangasin rommi kokoelmaansa tutustuakseen filippiiniläisten alkoholijuomien monimuotoisuuteen ja rikkauteen, jotka ovat toistaiseksi tuntemattomia mutta lupaavia.