Brasilia on merkittävä toimija rommin maailmassa, vaikka se onkin tunnetumpi cachaçan tuotannostaan. Kuitenkin brasilialainen rommi, jota usein kutsutaan "määrittelemättömäksi" erillisen terroirin osalta, tarjoaa ainutlaatuisen persoonallisuuden ja ansaitsee paikan jokaisessa kunnolla rakennetussa viinikellarissa. Brasiliassa tuotetut rommit heijastavat trooppista ilmastoa, joka on ihanteellinen sokeriruo'on viljelyyn. Vaikka se onkin vähemmän säännelty kuin muissa tuottajamaissa, Brasilian teollisuus erottuu luovuudellaan ja innovaatioillaan. Brasilialaisissa tislaamoissa hyödynnetään usein perinteisiä menetelmiä yhdistettynä hienovaraisiin vaikutteisiin eurooppalaisista ja karibialaisista tyyleistä. Tämä johtaa laajaan valikoimaan makuprofiileja, joihin kuuluu reheviä trooppisten hedelmien vivahteita sekä vaniljan ja karamellin sävyjä, usein miellyttävän mausteisuuden kera. Suuri osa brasilialaisista rommeista kypsytetään tammitynnyreissä, mikä lisää puumaista syvyyttä, joka viehättää asiantuntijoita. Tutkimalla Brasilian "määrittelemätöntä" rommia viinin ystävät ja kellarin hoitajat löytävät runsaasti paikallisia perinteitä ja innovatiivisia tekniikoita, jotka lupaavat viihdyttäviä ja yllättäviä makuelämyksiä.