Katalonia, joka sijaitsee Koillis-Espanjassa, on tunnettu alue rikkaasta viininvalmistusperinteestään, mukaan lukien brandyn tuotannosta. Alue hyötyy välimerellisestä ilmastosta, jossa on kuumat ja kuivat kesät sekä leudot talvet, mikä tekee siitä ihanteellisen viininviljelylle ja tislaamiselle. Tislauksen perinne on syvälle juurtunut, yhdistäen käsityötaidon ja modernit menetelmät tuottaakseen poikkeuksellisen laadukkaita brandeja. Katalonialaisissa viinitarhoissa käytetään pääasiassa valkoisia rypälelajikkeita, kuten Parellada, Macabeu ja Xarel·lo, jotka tislaamisen ja tammitynnyrikypsytyksen jälkeen tuottavat monimutkaisia ja hienostuneita aromeja sisältäviä väkeviä alkoholijuomia. Huolellinen kypsytys tekee brandystä tunnetun sen pehmeydestä, luonteesta ja syvyydestä, ja sitä verrataan usein muihin espanjalaisiin huippubrandyihin. Tutkiessaan brandykulttuuria Kataloniassa, viininystävät ja kellarien johtajat löytävät monenlaisia makuprofiileja, jotka rikastuttavat kokoelmaa. Olitpa aloittelija tai asiantuntija, Katalonian alueella on makuelämyksiä, joita ei kannata jättää väliin.