Ticinon viinialue, joka sijaitsee Alppien eteläpuolella Sveitsissä, nauttii leudosta ja aurinkoisesta ilmastosta, joka on suotuisa viininviljelylle. Tämä alue erottuu ainutlaatuisesta luonteestaan ja yhteydestään italialaiseen viiniperinteeseen, joka heijastuu sen viinityyleissä. Ticino tunnetaan pääasiassa Merlot-viinistä, joka kattaa yli 80 % tuotannosta. Tämä lajike, joka tuotiin alueelle 1900-luvun alussa, menestyy savimaassa ja alueen mikroilmastossa, tuottaen täyteläisiä punaviinejä, joissa on runsaita mustien hedelmien aromeja ja mausteisia vivahteita, sekä valkoviinejä, joita kutsutaan nimellä 'Merlot Bianco'. Luokitus (AOC) takaa ticinolaisen viinin laadun ja alkuperän, kunnioittaen perinteisiä menetelmiä samalla kun se ottaa käyttöön moderneja tekniikoita. Merlotin lisäksi Ticino tarjoaa myös paikallisia erikoisuuksia, kuten Bondolaa ja amigne-rypälettä, jotka ovat vähemmän tunnettuja kansainvälisesti, mutta lisäävät viinivalikoimaan moninaisuutta. Ticinon viinejä tutkiessa viinin ystävät voivat löytää elinvoimaisen sveitsiläisen alueen, jossa intohimo ja viinillinen huippuosaaminen yhdistyvät tarjoten unohtumattomia makuelämyksiä.