| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Kuohuviinit |
| Alatyyppi | Brut |
| Väri | Valkoinen |
| Vuosikerta | 2009 |
| Maa | Ranska |
| Nimitystyyppi | AOC |
| Alue | Samppanja |
| Alueen nimi | Samppanja |
| Kartano / Tila | Dom Pérignon |
| Nykyinen vaihe |
Huippu
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 380,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2009 - 2012
|
Kypsyys
2013 - 2018
|
Huippu
2019 - 2026
|
Hiipuminen
2027 - 2033+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Chardonnay | 50 % |
| Pinot Noir | 50 % |
Dom Pérignon 2009 on poikkeuksellinen samppanja, joka edustaa yhtÀ arvostetuimmista vuosikerroista viime vuosikymmeneltÀ. TÀmÀ ikoninen kuohuviini on valmistettu pÀÀosin Pinot Noir -ja Pinot Meunier -rypÀleistÀ, eli kyseessÀ on niin sanottu blanc de noirs, vaikka useimmat Dom Pérignonit ovat klassisia sekoituksia, tÀssÀ vuosikerrassa painotetaan tummia lajikkeita. Vuosi 2009 oli lÀmmin ja aurinkoinen, mikÀ antoi rypÀleille poikkeuksellisen kypsyyden ja runsauden. Viini valmistetaan perinteisellÀ "méthode champenoise" -menetelmÀllÀ, jossa toisen kÀymisen ja pitkÀ maturiteetin ansiosta saavutetaan hienostunut kuplarakenne ja monivivahteiset aromit. Lopputulos on kuivahko (brut) samppanja, jonka syvÀ hedelmÀisyys ja paahteisuus tÀydentÀvÀt viettelevÀÀ runsautta.
Champagnen alue, jossa Dom PĂ©rignon saa alkunsa, sijaitsee Koillis-Ranskassa. Alueen kalkkipitoinen maaperĂ€ ja viileĂ€ ilmasto luovat ihanteelliset olosuhteet korkealaatuisille kuohuviineille. PitkĂ€t, viileĂ€t kasvukaudet sĂ€ilyttĂ€vĂ€t rypĂ€leiden raikkauden ja hapokkuuden â ominaisuudet, jotka ovat vĂ€lttĂ€mĂ€ttömiĂ€ kestĂ€vĂ€n ja tasapainoisen samppanjan valmistuksessa. Champagnen viinitarhoja on viljelty vuosisatojen ajan, ja alueen historia huokuu perinteitĂ€ sekĂ€ jatkuvaa innovaatiota.
Dom PĂ©rignon 2009 sopii loistavasti juhlapöytÀÀn. Sen leveĂ€t aromit â paahtunut briossi, keltainen luumu ja paahteiset mantelit â korostuvat erityisesti merenelĂ€vien kuten hummerin tai kampasimpukoiden kanssa. Kokeile myös klassisia ranskalaisia annoksia, kuten bliniĂ€ kaviaarilla tai kevyesti paistettua hanhenmaksaa. Myös kotimaiset juustot, kuten ComtĂ© tai Brie de Meaux, korostavat samppanjan kermaista tĂ€ytelĂ€isyyttĂ€ ja hienovaraista hapokkuutta.
Domi PĂ©rignonin 2009 optimaalinen tarjoilulĂ€mpötila on 10â12°C â tĂ€llöin kaikki sen vivahteet ja kuohu pÀÀsevĂ€t oikeuksiinsa. Suosittelen avaamaan pullon noin puoli tuntia ennen nauttimista ja kĂ€yttĂ€mÀÀn tulppaaninmuotoisia laseja, jotta aromit pÀÀsevĂ€t hienosti esiin.
Tehosta kellarisi hallintaa Kuohuviinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Kuohuviinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Kuohuviinit Samppanja Dom Pérignon - 2009 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.