Bretagne, vaikka tunnetaan kuvankauniista maisemista ja rikkaasta kulttuuriperinnöstään, on myös yllättävä ja nouseva viinintuotantoalue. Alueen lauhkea ja merellinen ilmasto, jolle ovat ominaisia leudot talvet ja viileät kesät, tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön viininviljelylle. Historiallisesti Bretagnea ei ole tunnettu viineistään, mutta viime vuosina innokkaat viininviljelijät ovat löytäneet uudelleen tämän erityislaatuisen terroirin ja elvyttäneet sen. Graniitti- ja liuskekivinen maaperä soveltuu erinomaisesti lajikkeille kuten Chardonnay, Chenin ja Pinot Noir, jotka ovat alkaneet löytää paikkansa täällä. Tässä viinintuotannon uudelleenheräämisessä Bretagne tuottaa eleganteja ja raikkaita viinejä, joissa on usein mineraalisia sävyjä ja voimakasta hapokkuutta. Usein "Vin de France" -nimikkeen alla luokitellut viinit tarjoavat mielenkiintoisen ja innovatiivisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat tutkia uusia ulottuvuuksia viinimaailmassa. Valitsemalla ympäristöystävällisiä käytäntöjä monet bretagnelaiset tuottajat panostavat myös laatuun ja kestävyyteen, luvaten näin viininystäville yhtä rohkeita kuin kiehtoviakin löytöjä. Bretagne on siis tulevaisuuden terroir, jota viinin ystävien kannattaa pitää silmällä.