Coahuilan viinialue, joka sijaitsee Koillis-Meksikossa, on yksi maan arvostetuimmista viinialueista. Sen puolikuiva ilmasto ja mineraalirikkaat maaperät tarjoavat ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Kuumat päivät ja viileät yöt mahdollistavat rypäleiden hitaan kypsymisen, mikä kehittää hienostuneen aromaattisen monimutkaisuuden.

Coahuila on erityisesti tunnettu punaviineistään, jotka valmistetaan Cabernet Sauvignon-, Syrah- ja Merlot-rypäleistä. Näitä viinejä leimaa usein niiden rikkaus ja pehmeys, ja niissä voi aistia tummia hedelmiä, mausteita ja joskus jopa suklaan vivahteen. Siellä tuotetaan myös valkoviinejä, joita arvostetaan niiden raikkauden ja eloisuuden vuoksi, pääasiassa Chardonnay- ja Sauvignon Blanc -rypäleistä.

Alue on myös kuuluisa pitkästä viinihistoriastaan, joka juontaa juurensa siirtomaa-ajalle ja espanjalaisen osaamisen merkittävään vaikutukseen. Niinpä Coahuila ei ole pelkästään laadukas tuotantoalue, vaan myös elävä osoitus Meksikon viinihistoriasta ja -kulttuurista. Viinin ystäville ja kellarinhoitajille Coahuila on ehdoton vierailukohde, jossa voi tutustua aitoihin ja aurinkoisiin viineihin.

Parrasin laakso -viinit

Kypsyys

Coahuila - Parrasin laakso - 2021

Casa madero
Pullo (75 cl)
Määrittelemätön

Coahuila - Parrasin laakso

Casa Madero
Pullo (75 cl)
    Sivu 1 / 1