| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2023 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | IGT |
| Alue | Apulia |
| Alueen nimi | Susumaniello Salento |
| Kartano / Tila | Masseria Borgo dei Trulli |
| Cuvée | Susumaniello |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 10,50 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2023 - 2024
|
Kypsyys
2025 - 2027
|
Huippu
2028 - 2031
|
Hiipuminen
2032 - 2035+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Susumaniello | 100 % |
Masseria Borgo dei Trulli Salento IGT Susumaniello 2023 on kiehtova italialainen punaviini, jonka pÀÀrypÀle on harvinainen ja paikallinen Susumaniello. TÀmÀ lajike tunnetaan runsaan hedelmÀisestÀ ja hieman villistÀ aromimaailmastaan. Vuosikerta 2023 kantaa nuoruuden eloisuutta ja raikkautta. Salento-alueen lÀmmin ilmasto kypsyttÀÀ rypÀleet intensiivisen aromikkaiksi, ja kalkkipitoinen maaperÀ tuo viiniin ryhtiÀ sekÀ mineraalista syvyyttÀ. Viini valmistetaan modernin ja perinteisen yhdistelmÀllÀ niin, ettÀ rypÀleet puristetaan hellÀvaraisesti ja kÀyminen tapahtuu kontrolloiduissa lÀmpötiloissa, jotta hedelmÀisyys ja raikkaus sÀilyvÀt.
Salento, joka sijaitsee Apulian niemimaan "kengÀnkorossa", on tunnettu lÀmpimÀstÀ VÀlimeren ilmastosta sekÀ tuulista, jotka suojaavat viiniköynnöksiÀ liialta kosteudelta. Alueen pitkÀt kesÀt ja kalkkisavet tarjoavat ihanteelliset olosuhteet Susumaniellolle, joka on viime vuosina tehnyt hienon paluun pienten tuottajien kÀsissÀ. Salento on historiallisesti ollut tÀrkeÀ viinialue jo antiikin ajoista, ja alueen viinit ovat vahvoja, hedelmÀisiÀ sekÀ helposti lÀhestyttÀviÀ.
TĂ€mĂ€ viini sopii erinomaisesti monipuolisiin ruokahetkiin. Salenton keittiöstĂ€ nousee mieleen orecchiette con ragĂč di carne, mutta myös grillattu lampaanliha, tomaattipohjaiset pastat, pizzat ja mausteinen italialainen makkara korostavat viinin marjaisuutta sekĂ€ mausteisuutta. Kokeile viiniĂ€ myös kovien, vĂ€hĂ€n kypsytettyjen juustojen sekĂ€ antipastojen seurana.
Suosittelen avaamaan pullon noin tuntia ennen tarjoilua, jotta aromit pÀÀsevÀt avautumaan kunnolla. Tarjoile viini hieman viilennettynÀ, ihanteellisesti 16-18°C lÀmpötilassa, jolloin sen hedelmÀisyys ja raikkaus korostuvat parhaalla tavalla. TÀllÀ viinillÀ on nautinnollinen tulevaisuus, mutta se ilahduttaa jo nuorena.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Susumaniello Salento Masseria Borgo dei Trulli - Susumaniello - 2023 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.