| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | Ei vuosikertaa |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Piemonte |
| Alueen nimi | Barbera d'Asti |
| Kartano / Tila | Pico Maccario |
| Cuvée | Lavignone |
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 11,50 ⏠|
|---|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Barbera | 100 % |
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
Pico Maccarion Lavignone Barbera d'Asti DOC on klassinen esimerkki Piemonten Barberasta. TÀmÀ viini on valmistettu pÀÀosin Barbera-rypÀleestÀ, joka tunnetaan erityisesti eloisuudestaan, runsasmarjaisuudestaan ja raikkaasta hapokkuudestaan. Lavignone-cuvée on nimensÀ mukaisesti talon tunnusviini, joka ilmentÀÀ sekÀ terroirin ettÀ rypÀleen parhaita puolia. SekÀ rypÀleiden viljely ettÀ viininvalmistus tapahtuvat perinteisin mutta moderniuden huomioivin menetelmin, ja tÀmÀ tuo viiniin sekÀ puhdaspiirteisyyttÀ ettÀ eloisaa hedelmÀisyyttÀ. ViinissÀ on usein havaittavissa tummaa kirsikkaa, luumua sekÀ kevyttÀ mausteisuutta, jonka tukena on miellyttÀvÀn pehmeÀt tanniinit.
Barbera d'Asti tulee Piemontesta, Pohjois-Italiasta, joka on yksi maan arvostetuimmista viinialueista. Piemonteen vaikuttavat sekÀ mannerilmasto ettÀ lÀheiset Alpit, mitkÀ takaavat viileiden öiden, lÀmpimien pÀivien ja pitkÀn kasvukauden yhdistelmÀn. MaaperÀ on kalkkikiven ja saven sekoitusta, joka soveltuu erityisen hyvin Barbera-rypÀleen viljelyyn, antaen viineille sekÀ ryhtiÀ ettÀ aromikkuutta. Astin historia juontaa vuosisatojen taakse, ja alue kehitti nopeasti mainetta korkealaatuisista punaviineistÀÀn.
Barbera d'Asti on monipuolinen ruokaviini. Se sopii erinomaisesti perinteisten piemontelaisten ruokien kaveriksi â kokeile sitĂ€ esimerkiksi "agnolotti"-tĂ€ytetyn pastan, grillattujen liharuokien, kuten porsaan tai naudan kanssa, sekĂ€ tomaattipohjaisten kastikkeiden tai jopa tuoreiden sienten seurana. Myös kovemmat italialaiset juustot tuovat viinistĂ€ esiin sen lempeĂ€n hapokkuuden.
Dynaamisen hapokkuuden ja hedelmÀisyyden vuoksi suosittelen tarjoilemaan tÀmÀn Barberan kevyesti viilennettynÀ, noin 15-17°C lÀmpötilassa. KÀytÀ suurehkoa lasia, jolloin viinin aromit pÀÀsevÀt kunnolla esiin. Dekantointi ei ole vÀlttÀmÀtöntÀ, mutta nuoren viinin kannattaa antaa hengittÀÀ lasissa hetki ennen nauttimista.
Optimoi kellarisi Viinit hallintaa Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja löydä Viinit helposti.
Lataa Viniou nyt ja muuta Viinit viinivarastosi hallinta sujuvaksi ja intuitiiviseksi kokemukseksi!
Kaikki tiedot, jotka näet tässä pullosta Viinit Barbera d'Asti Pico Maccario - Lavignone, voidaan lisätä automaattisesti omiin Viinit kautta. Viniou-sovellus kirjoittamalla vain Viinit nimesi tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarimme hallintatyökalua luodaksesi ja järjestääksesi omat Viinit tiedostosi käden käänteessä.