| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2017 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Piemonte |
| Alueen nimi | Barolosta |
| Kartano / Tila | Eraldo Viberti |
| Cuvée | Del Comune di La Morra |
| Nykyinen vaihe |
Huippu
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 46,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2017 - 2020
|
Kypsyys
2021 - 2024
|
Huippu
2025 - 2034
|
Hiipuminen
2035 - 2046+
|
Eraldo Viberti Barolo DOC Cuvée Del Comune di La Morra 2017 on erinomainen esimerkki klassisesta Barolon punaviinistÀ, joka on valmistettu yksinomaan Nebbiolo-rypÀleestÀ. Vuosikerta 2017 oli Piemontessa hyvin lÀmmin ja aurinkoinen, mikÀ on tuonut viiniin runsautta, pehmeÀmpÀÀ tanniinirakennetta ja kypsiÀ hedelmiÀ. Viini kÀy lÀpi pitkÀn maseraation, mikÀ korostaa Nebbiolon monikerroksista aromikkuutta ja antaa viinille sen hienostuneen syvyyden. Eraldo Vibertin tilat sijaitsevat La Morran kylÀssÀ, joka tunnetaan erityisen elegantista ja kukkaisesta Barolon tyylistÀÀn. TÀmÀn viinin tuoksusta löytyy kuivattuja kirsikoita, ruusua, nahkaa ja hienovaraista tammea, suutuntuma on vahva mutta samettinen ja jÀlkimaku pitkÀ sekÀ mausteinen.
Barolon viinialue sijaitsee Piemonten sydĂ€messĂ€, jossa Alppien lĂ€heisyys tuottaa merkittĂ€viĂ€ lĂ€mpötilaeroja vuorokauden aikana. MaaperĂ€ on kalkkikivinen ja savea sisĂ€ltĂ€vĂ€, mikĂ€ antaa Nebbiolo-rypĂ€leelle sen rakenteen ja monitahoisuuden. Barolon tarinoihin liittyy vahvasti perinteet ja historia â alueen viinejĂ€ on arvostettu jo 1800-luvulta lĂ€htien, ja Baroloa pidetÀÀnkin Italian "kuninkaiden viininĂ€". La Morran kylĂ€ssĂ€ viinit ovat yleensĂ€ hieman kevyempiĂ€ ja floristisempia verrattuna muihin Barolon ala-alueisiin.
Barolo on erinomainen ruokaviini, jonka seura vaatii vahvaa ja mausteista ruokaa. Klassiset piemontelaiset ruoat, kuten tryffelirisotto, brasato al Barolo (Barolossa haudutettu naudanliha) tai pasta tajarin voin ja salvian kera, istuvat erinomaisesti tÀmÀn viinin seuraan. Erityisen hyvin viinin hapokkuus ja tanniinit tasapainottuvat esimerkiksi suussa sulavan tryffeliannoksen tai kovien kypsytettyjen juustojen kanssa.
Dekoissa viini vÀhintÀÀn tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta se ehtii avautua parhaaseen aromimaailmaansa. Suositeltava tarjoilulÀmpötila on 18 °C, jolloin viinin finesse ja aromit pÀÀsevÀt oikeuksiinsa. Barolo 2017 -vuosikerta on nautittavissa nyt, mutta parhaimmillaan se kehittyy pullossa vielÀ useita vuosia eteenpÀin.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Barolosta Eraldo Viberti - Del Comune di La Morra - 2017 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.