| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2019 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Piemonte |
| Alueen nimi | Barolosta |
| Kartano / Tila | Pecchenino |
| Cuvée | Halia |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 88,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2019 - 2022
|
Kypsyys
2023 - 2028
|
Huippu
2029 - 2043
|
Hiipuminen
2044 - 2053+
|
Pecchenino Barolo DOC CuvĂ©e Halia 2019 on erinomainen esimerkki Piemonten kuuluisasta punaviinistĂ€. TĂ€mĂ€ viini valmistetaan 100-prosenttisesti Nebbiolo-rypĂ€leestĂ€, joka tunnetaan monikerroksisesta aromimaailmastaan ja hienosta tanniinirakenteestaan. 2019-vuosikerta oli alueella suotuisa: lĂ€mpimien pĂ€ivien ja viileiden öiden ansiosta rypĂ€leet kypsyivĂ€t tasapainoisesti, mikĂ€ nĂ€kyy viinin ilmeikkĂ€inĂ€ hedelmĂ€isinĂ€ aromeina sekĂ€ eleganttina rakenteena. Viinin kĂ€yminen ja pitkĂ€ kellarikypsytys suurissa tammitynnyreissĂ€ tuovat viiniin syvyyttĂ€ ja rakennetta, mutta tammisuus pysyy hienostuneena ja antaa tilaa Nebbiolon puhtaille piirteille â punaista kirsikkaa, ruusua, lakritsia, kuivattua yrttiĂ€ ja hentoa tervaa.
Piemonte sijaitsee Italian luoteisosassa, ja Barolon alue on erityisen arvostettu niin kotimaassa kuin kansainvĂ€lisesti. Alueen kalkkipitoiset savimaat ja laaksojen vaihtuvat mikroilmastot tarjoavat Nebbiololle ihanteelliset kasvuolosuhteet. Piemontelainen viininviljelyperinne on syvÀÀ ja alueella ollaan ylpeitĂ€ siitĂ€, ettĂ€ siellĂ€ valmistetaan pitkĂ€ikĂ€isiĂ€, moniulotteisia viinejĂ€, jotka kypsyvĂ€t vuosikymmeniĂ€kin hienosti. Barolo tunnetaan myös nimellĂ€ âviinien kuningasâ, eikĂ€ syyttĂ€: nĂ€mĂ€ viinit ovat tĂ€ytelĂ€isiĂ€, mutta samalla poikkeuksellisen elegantteja.
RuokapöydĂ€ssĂ€ Barolo CuvĂ©e Halia 2019 loistaa erityisesti hitaasti haudutettujen liharuokien rinnalla, kuten piemontelainen brasato al Barolo (punaviinissĂ€ haudutettu naudanliha) tai risotto al tartufo (mustalla tryffelillĂ€ maustettu risotto). Kokeile viiniĂ€ myös voimakkaan, kypsytetyn juuston, kuten Parmigiano Reggianon kanssa â runsas viini ja suolainen juusto tĂ€ydentĂ€vĂ€t mainiosti toisiaan.
Suosittelen nauttimaan tĂ€mĂ€n Barolon laajasta punaviinilasista dekantoituna, jotta sen aromit avautuvat tĂ€ysin. TarjoilulĂ€mpötila kannattaa pitÀÀ 17-18°C:ssĂ€. Anna viinin hengittÀÀ ainakin tunnin ajan ennen maistelua â nĂ€in pÀÀset nauttimaan sen parhaimmista piirteistĂ€.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Barolosta Pecchenino - Halia - 2019 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.