| Pakkaus | Magnum (1,5 l) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2001 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOC |
| Alue | Piemonte |
| Alueen nimi | Barbaresco |
| Kartano / Tila | Sarotto |
| Cuvée | Riserva |
| Nykyinen vaihe |
Hiipuminen
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Magnum (1,5 l) | |
| 2025 | 190,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2001 - 2005
|
Kypsyys
2006 - 2012
|
Huippu
2013 - 2022
|
Hiipuminen
2023 - 2030+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Sarotto Barbaresco DOC CuvĂ©e Riserva 2001 on upea osoitus Piemonten huippuviineistĂ€ â tĂ€ssĂ€ lasissa Nebbiolo-rypĂ€le pÀÀsee oikeuksiinsa pitkĂ€n kypsytyksen ja tarkkaan harkitun viininvalmistuksen kautta. Vuosi 2001 oli alueella erinomainen, mikĂ€ nĂ€kyy viinin tasapainossa, syvyydessĂ€ ja hienostuneessa rakenteessa. Nebbiolo tarjoaa tummia kirsikoita, kuivattuja ruusun terĂ€lehtiĂ€, lakritsia ja tupakkaa sekĂ€ hentoja nahkaisia ja metsĂ€n pohjan vivahteita, joita pitkĂ€ kypsytys on syventĂ€nyt entisestÀÀn. CuvĂ©e Riserva -maininta viittaa vĂ€hintÀÀn neljĂ€n vuoden tynnyri- ja pullokypsytykseen, mikĂ€ takaa harmonisen kokonaisuuden ja pitkĂ€n jĂ€lkimaun.
Barbaresco saa nimensĂ€ samannimisestĂ€ kunnasta Langhen alueella, jossa kalkkipitoinen savimaa ja viileĂ€t, sumuiset aamut muovaavat rypĂ€leen aromiherkkyyttĂ€. Alueen viininviljelyhistoria on vuosisatojen mittainen ja Barbaresco on yksi Italian ensimmĂ€isistĂ€ DOC-alueista â modernin viininvalmistuksen perinne kohtaa paikallisen omaleimaisuuden. Piemontea mÀÀrittÀÀ puolikontinentaalinen ilmasto: lĂ€mpimĂ€t kesĂ€t ja viileĂ€t, usein sumuiset syksyt pidentĂ€vĂ€t kypsymiskautta ja tuovat viiniin eleganssia sekĂ€ viileiden vuosien vivahteikkuutta.
TÀmÀ runsas ja moniulotteinen viini kaipaa ruokapöytÀÀnsÀ voimakkaita makuja. Kokeile sitÀ esimerkiksi pitkÀÀn kypsytettyjen liharuokien, kuten hirvipadan tai tryffelillÀ maustetun naudanrinnan kanssa. Paikallinen klassikkoannos, brasato al Barolo (punaviinissÀ haudutettu naudanliha), toimii tÀydellisesti tÀmÀn viinin kanssa. Myös kypsytetyt kovat juustot, kuten Parmigiano Reggiano tai Grana Padano, korostavat viinin moniulotteisuutta.
TarjoilulÀmpötilaksi suosittelen 17-19°C, jolloin viinin tuoksut ja maut pÀÀsevÀt parhaiten oikeuksiinsa. Anna viinin hengittÀÀ noin tunnin ajan avoimessa karahvissa ennen tarjoilua, jotta sen kaikki aromit avautuvat tÀyteen loistoonsa. TÀmÀ Barbaresco taipuu ikÀÀntymÀÀn edelleen, mutta tarjoaa nyt jo mykistÀvÀn elÀmyksen kypsÀssÀ, tasapainoisessa muodossaan.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Barbaresco Sarotto - Riserva - 2001 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.