| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2021 |
| Maa | Italia |
| Nimitystyyppi | DOCG |
| Alue | Toscana |
| Alueen nimi | Chianti Classico |
| Kartano / Tila | Ricasoli |
| Cuvée | Brolio |
| Alkoholipitoisuus | 13,5 % |
| Nykyinen vaihe |
Kypsyys
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 22,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2022 - 2023
|
Kypsyys
2024 - 2026
|
Huippu
2027 - 2030
|
Hiipuminen
2031 - 2035+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Sangiovese | 100 % |
Ricasoli Cuvée Brolio 2021 on intensiivinen Chianti Classico DOCG -punaviini Toscanasta, joka on kaiken kaikkiaan yksi alueen arvostetuimmista ja historiallisimmista tuottajista. Viini pohjautuu pÀÀosin Sangiovese-rypÀleeseen, jota tÀydentÀvÀt usein pieni osuus perinteisiÀ paikallisia lajikkeita, kuten Canaioloa ja Colorinoa. 2021-vuosi oli Toscanassa lÀmmin ja suhteellisen kuiva, mikÀ nÀkyy viinin kypsÀssÀ hedelmÀisyydessÀ, tasapainoisen hapokkuuden ja silkkisten tanniinien rinnalla. Cuvée Brolio vinifioidaan tarkasti: maseraatioaika tuo esiin rypÀleen aromit ja hienon rakenteen, ja kypsytys tammitynnyreissÀ antaa viinille syvyyttÀ sekÀ hienostuneen mausteisuuden.
Toscana on tunnettu lÀmpimÀstÀ, vÀlimerellisestÀ ilmastostaan sekÀ kukkuloiden tÀplittÀmÀstÀ maisemastaan, joka luo ihanteelliset edellytykset Sangiovesen viljelyyn. Chianti Classicon alueella maaperÀ koostuu pÀÀasiassa galestrosta ja albarese-kalkkikivestÀ, antaen viinille mineraalisuutta ja monikerroksisuutta. Alueen viininvalmistuksen perinteet ulottuvat satojen vuosien taakse, ja Ricasoli on merkittÀvÀ nimi sekÀ historiaa ettÀ laatua arvostaville.
RuokapöydĂ€ssĂ€ Chianti Classico CuvĂ©e Brolio sopii erinomaisesti klassisiin toscanalaisiin annoksiin, kuten tagliatelle al ragĂč, porchetta tai vaikkapa grillatulle naudanlihalla ja villisiankarbonadille. Myös kovat, kypsytetyt juustot kuten Pecorino toscano tĂ€ydentĂ€vĂ€t viinin rakennetta ja hapokkuutta. Tarjoa myös tomaattipohjaisten pastaruokien ja pintapaistettujen vihannesten kanssa.
Nauti viini mieluiten 16-18°C lÀmpötilassa, jotta sen hedelmÀisyys, hapokkuus ja mausteinen finaali pÀÀsevÀt hyvin esille. Suositeltavaa on karaffoida viini puolisen tuntia ennen tarjoilua, jolloin aromit ja rakenne avautuvat parhaimmilleen. TÀssÀ viinissÀ on potentiaalia myös kehittyÀ vielÀ muutaman vuoden pullokypsytyksellÀ.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Chianti Classico Ricasoli - Brolio - 2021 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.