Piemonte, joka sijaitsee Luoteis-Italiassa, on ikoninen viinialue, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti arvostetuista ja monipuolisista viineistään. Tunnetuimpia appellaatioita ovat Barolo ja Barbaresco, jotka molemmat on luokiteltu DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) -luokkaan, Italian korkeimpiin laatustandardeihin. Näitä viinejä valmistetaan pääasiassa Nebbiolo-rypäleestä, joka tuottaa voimakkaita ja rakenteellisia punaviinejä, jotka voivat kypsyä vuosikymmeniä. Viinin ystävät arvostavat myös Barbera- ja Dolcetto-viinejä, jotka ovat helpommin lähestyttäviä ja usein hedelmäisempiä punaviinejä, jotka vangitsevat piemonteen alueen terroirin olemuksen.
Piemonteen ilmasto, kuumine kesineen ja ankarine talvineen, suosii optimaalista rypäleiden kypsymistä, kun taas monimuotoiset maaperät, savesta kalkkikivisiin, mahdollistavat jokaisen viinitarhan ainutlaatuisen ilmentymisen. Langhen ja Monferraton kukkulat tarjoavat upeita maisemia, jotka houkuttelevat sekä viinin tuntijoita että luonnon ystäviä. Kellarinhallinnan parissa työskentelevät, olipa kyseessä sitten aloittelija tai asiantuntija, löytävät Piemonten viineistä rikkautta ja monimutkaisuutta, jotka eivät jätä ketään kylmäksi.