Piemonten, Pohjois-Italian viinialue, tunnetaan erinomaisen laadukkaiden viinien tuotannosta, joille usein myönnetään arvostettu DOCG-merkintä (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Tämä nimitys korostaa sitoutumista alueen viinien perinteisiin ja aitouteen. Piemontessa viljellään pääasiassa Nebbiolo, Barbera ja Dolcetto -rypäleitä, joista jokainen ilmentää monia hienostuneita ja erottuvia vivahteita. Nebbiolosta valmistetut Barolo ja Barbaresco erottuvat monimutkaisuutensa, tanniinirakenteensa ja kypsymispotentiaalinsa vuoksi, ja niitä verrataan usein Burgundin suurkruunuihin. Barberat tuovat raikkaalla hapokkuudellaan ja hedelmäisillä aromeillaan herkullisen vaihtoehdon. Alueella on ihanteelliset ilmasto-olosuhteet ja monimuotoiset maaperät (saviset, kalkkiset ja saviliuskeiset), jotka edistävät erinomaista viininviljelyä. Tunnettujen punaviinien lisäksi Piemontessa tuotetaan myös Moscato d'Asti, kuohuva ja tuoksuva viini, sekä elegantteja valkoviinejä kuten Gavi. Kulttuuriperintönsä ja viiniensä monimuotoisuuden ansiosta Piemonte kiehtoo niin aloittelevia viiniharrastajia kuin kokeneita viininystäviä.