Adjara-viinialue Georgiassa on viinimaailman tuntematon helmi. Mustanmeren ja Kaukasiavuorten mahtavissa maisemissa sijaitseva alue nauttii ainutlaatuisesta mikroilmastosta, joka on ihanteellinen viininviljelyyn. Adjara-viinitarhoilla on hedelmällisiä ja monimuotoisia maaperiä, hiekkamultamaista saviin, mikä mahdollistaa viinien tuottamisen, joissa on monipuolisia aromaattisia profiileja.

Paikalliset rypälelajikkeet, kuten Tsolikouri ja Chkhaveri, ovat tyypillisiä tälle alueelle. Tuotetut viinit ovat usein kevyitä, mutta hedelmä- ja kukkaisvivahteiden lisäksi ne voivat yllättää rakenteellaan ja monimuotoisuudellaan. Perinteisten viininkäyttömenetelmien käyttö qvevreissä (suurissa saviastioissa) antaa Adjaraan viineille ainutlaatuisen aitouden ja syvyyden.

Viinin harrastajille, jotka haluavat rikastuttaa kellariaan, Adjara-viinit tarjoavat ainutlaatuisen aistielämyksen, joka kannattaa tutkia. Georgian viinien, erityisesti Adjaran, ostaminen on nousussa, eikä tämä trendi jää huomaamatta viinikellarin hallinnasta kiinnostuneille. Näiden piilotettujen aarteiden löytäminen voi monipuolistaa ja rikastuttaa jokaista kokoelmaa.

Avainsanat: viininviljely, georgialaiset viinit, viinikellarin hallinta, paikalliset rypälelajikkeet, qvevri.