| Pakkaus | Pullo (75 cl) |
|---|---|
| Tyyppi | Viinit |
| Väri | Punainen |
| Vuosikerta | 2011 |
| Maa | Chile |
| Alue | Maule Valley |
| Alueen nimi | Määrittelemätön |
| Kartano / Tila | Top Winemakers |
| Cuvée | 100 barricas dr chile |
| Nykyinen vaihe |
Hiipuminen
|
*Arvot, jotka näytetään täällä, ovat Viniou-sovelluksen käyttäjien antamia arvioita eivätkä ne edusta myyntitarjousta.*
| Pullo (75 cl) | |
| 2025 | 22,00 ⏠|
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Tai tutustu sovellukseen tarkemmin
Viniou â viinivarastosi hallinta yksinkertaistettuna
|
Nuoruus
2012 - 2013
|
Kypsyys
2014 - 2017
|
Huippu
2018 - 2024
|
Hiipuminen
2025 - 2030+
|
| Rypälelajike | Prosentti |
|---|---|
| Cabernet Sauvignon | 100 % |
Top Winemakers Cuvée 100 barricas del Chile 2011 on chilelÀinen punaviini, joka tulee Maule Valleysta. Viini on monikÀyttöinen cuvée, jonka nimi viittaa sataprosenttisesti tynnyrikypsytettyyn sekoitukseen valittuja rypÀleitÀ, todennÀköisimmin Cabernet Sauvignonin, CarmenÚren ja mahdollisesti muiden kansainvÀlisten lajikkeiden liitosta. Vuosi 2011 oli ChilessÀ suotuisa sekÀ sadolle ettÀ rypÀleiden kypsyydelle, ja mahdollisti tasapainoiset, hyvin ikÀÀntyvÀt viinit. Viini kÀy lÀpi klassisen punaviinintuotannon, jossa saavutetaan sekÀ voimakas vÀri ettÀ runsas aromiprofiili. Tynnyrikypsytys syventÀÀ makumaailmaa ja tuo mukanaan paahteisia, mausteisia sekÀ savuisia vivahteita.
Maule Valley on yksi Chilen tÀrkeimmistÀ ja perinteikkÀimmistÀ viinialueista. Se sijaitsee Keski-ChilessÀ, Andien vuoriston lÀnsipuolella. Alueen ilmasto on vÀlimerellinen: lÀmpimÀt, aurinkoiset pÀivÀt takaavat rypÀleiden kypsyyden, kun taas joen lÀheisyys ja viileÀmmÀt yöt yllÀpitÀvÀt hapokkuutta ja eleganssia. MaaperÀ koostuu saveksesta, hiekkakivestÀ ja ajoittain vulkaanisesta hiekasta, mikÀ antaa viineille ryhdikÀstÀ rakennetta ja mineraalista syvyyttÀ. Maule Valleylla on vuosisatainen historia viinituotannossa, ja se tunnetaan erityisesti suurten ja moniulotteisten punaviiniensÀ vuoksi.
TÀmÀn runsaan ja tynnyrikypsytetyn punaviinin kanssa sopivat erinomaisesti grillatut punaiset lihat, kuten entrecÎte tai ribeye. Myös chilelÀiset pataruoat, kuten cazuela de vacuno, korostavat viinin tÀytelÀistÀ hedelmÀisyyttÀ ja mausteisuutta. Kokeile lisÀksi kovien juustojen, kuten Manchegon tai kypsytetyn Comtén kanssa, jolloin viinin tammisuus ja juusto sulautuvat kiehtovasti yhteen.
Degaustaatiota varten suosittelen avaamaan pullon noin tuntia ennen nauttimista ja tarjoilemaan viinin 16-18°C lÀmpöisenÀ, jolloin sen aromit ja rakenne pÀÀsevÀt hyvin oikeuksiinsa.
Tehosta kellarisi hallintaa Viinit Vinioulla!
Seuraa, järjestä ja tutustu Viinit vaivattomasti.
Lataa Viniou ja hallitse viinikellariasi kuin asiantuntija!
Kaikki täällä näkemäsi tiedot pullosta Viinit Määrittelemätön Top Winemakers - 100 barricas dr chile - 2011 voidaan lisätä automaattisesti omiin viineihisi kautta viinivarastonhallintaohjelmisto Viniou kirjoittamalla vain viinin nimen tai skannaamalla sen etiketin. Hyödynnä viinikellarin hallintatyökalumme luodaksesi ja organisoidaksesi viinikorttisi vaivattomasti.