Bulgaria, joka sijaitsee Kaakkois-Euroopassa, on vanha viinintuotantoalue, jolla on rikkaat viiniperinteet aina traakialaisten ajoista lähtien. Maan ilmasto on suotuisa ja maaperä monimuotoinen, mikä mahdollistaa erottuvien ja laadukkaiden viinien tuotannon. Bulgaria on jaettu viiteen pääviinialueeseen: Struman laakso, Ruusulaakso, Tonavan laakso, Mustanmeren rannikko ja Traakian tasanko. Jokaisella alueella on omat ainutlaatuiset piirteensä kiitos niiden mikroilmastojen ja alkuperäisten rypälelajikkeiden. Kotoperäiset lajikkeet kuten Mavrud, Rubin ja Melnik yhdistyvät kansainvälisiin lajikkeisiin kuten Cabernet Sauvignon ja Merlot tuottaen vahvapiirteisiä viinejä. 1990-luvulta lähtien Bulgaria on kokenut viinintuotannon renessanssin, modernisoiden tekniikoitaan säilyttäen samalla perinteensä. Tämä modernien tekniikoiden ja perinteisen osaamisen yhdistelmä tekee bulgarialaisista viineistä välttämättömän valinnan viinin harrastajille, jotka etsivät monimuotoisuutta ja omaperäisyyttä. Olitpa sitten viininoviisi tai kokenut keräilijä, bulgarialaisten viinien tutkiminen rikastuttaa väistämättä jokaista hyvää viinikellaria.