Araguan alue Venezuelassa on ikoninen korkealaatuisten rommien lähde. Sijaiten upeiden rannikkovuorten ja hedelmällisten tasankojen välissä, Aragua hyötyy trooppisesta ilmastosta, joka on ihanteellinen sokeriruo'on viljelyyn, joka on rommin raaka-aine. Alue erottuu perinteisiin tuotantomenetelmiinsä sitoutumisella, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle. Paikalliset tislaamot, joista jotkut ovat Latinalaisen Amerikan vanhimpia, käyttävät käsityömenetelmiä ja tammitynnyreitä rommin kypsyttämiseen, mikä antaa sille rikkaita ja monimutkaisia aromeja. Araguan rommit ovat tunnettuja makeudestaan, kuivattujen hedelmien, karamellin ja joskus jopa kaakaon vivahteista, jotka heijastelevat alueen ainutlaatuista terroiria. Rommikellarien harrastajille ja hoitajille Aragua on pakollinen kohde poikkeuksellisten rommien maisteluun ja hankintaan. Tällä alueella tutustumalla asiantuntijat voivat uppoutua sen kulttuuriperintöön ja arvostaa intohimoa ja osaamista, joka luo jokaisen pisaran rommia. Araguan rommeja pidetään Venezuelan jalokivinä, ja ne ovat arvokas lisä mihin tahansa kokoelmaan.