Jamaika on kaunis saari, joka on ollut keskeisessä asemassa rommin tuotannossa 1600-luvulta lähtien. Vaikka emme keskity täällä mihinkään tiettyyn alueeseen, on tärkeää huomata, että koko saari on tunnettu tuottavan rommeja, joilla on suuri aromaattinen rikkaus ja vertaansa vailla oleva monimutkaisuus. Jamaika erottuu trooppisesta ilmastostaan, joka edistää sokeriruo'on, rommin olennaisen raaka-aineen, nopeaa kasvua. Jamaikalla käyminen kestää yleensä pidempään ja käyttää dunder pits -menetelmää, mikä antaa rommeille tämän rikkaan ja tunnistettavan maun. Tämä tuottaa voimakkaita ja estereitä sisältäviä alkoholijuomia, joita usein kuvaillaan reheviksi ja hedelmäisiksi. Jamaikalainen rommi tuotetaan yleensä perinteisellä pannutislauksella, joka säilyttää aromin syvyyden. Se sopii erinomaisesti sekä sellaisenaan nautittavaksi että hienoimpien cocktailien parantamiseen. Jos olet rommientusiasti tai -kellarin johtaja, Jamaikan rommit, vaikka eivät olekaan erityisesti aluesidonnaisia, ovat välttämätön lisä, joka on ihanteellinen monipuolistamaan ja rikastuttamaan kokoelmaasi.